Connect with us

technokrata

Letölthető South Park epizódok

Kütyük

Letölthető South Park epizódok

Végre hivatalosan is beszerezhető a botrány-rajzfilmsorozat.

2008-tól lép életbe az a szerződés, melyet a South Park készítői írtak alá – ennek köszönhetően a jövő évtől hivatalosan is letölthetők lesznek a kultusz státuszt elérő rajzfilmsorozat egyes részei. Az egész központjául a Southparkstudios.com website szolgál majd; a tévécsatorna innen kívánja elérhetővé tenni a rajongók számára a „heti betevőt”. Eddig ugyanis nem volt legális lehetőség arra, hogy valaki birtokában tudja a sorozatot; azt olyan alternatív helyekről kellett beszereznie, mint a bittorrent file-csere oldalak vagy a Youtube. Ez utóbbival egyébként a Comedy Central tulajdonosa folyamatosan harcban is állt, a rajzfilm epizódjainak folyamatos fel-felbukkanása miatt.

Nem csak a rajzfilmsorozat részei lesznek elérhetők a fenti oldalon, hanem játékok, mobiltelefonra letölthető alkalmazások, és hasonló, a rajongók figyelmét bizonyára felkeltő érdekességek. Matt Stone és Tray Parker 50-50 százalékos részesedéssel bír majd a site reklámbevételeiből, ami megalapozza a sorozat folytatásához szükséges anyagi motivációt a két alkotó számára. A csatorna ugyanis berendelt további három évadnyi South Parkot – ezalatt az idő alatt pedig akár több tízmillió dolláros bevételre is szert tehet Stone és Parker.

Van azonban egy „apró” szépséghibája a site-nak. Az amerikai hirdetők régóta tudják, hogy a nem az USA területén internetezők számára megjelentetett reklámok nem sokat érnek számukra – gyakorlatilag kidobott pénzként tekinthetnek a külföldi internetezők generálta bannermegjelenítésekre. Ezért valószínűleg nem is szeretnék, ha a South Park weboldalát az USA-n kívülről becsatlakozók látogathatnák. Vagyis mi, európaiak továbbra sem kapunk legális lehetőséget Eric Cartman, Stan Mars, Kyle Broflowsky és Kenny McCormick kalandjainak digitális rögzítésére. Ráadásul azzal az amerikai rajongóknak is számolniuk kell, hogy az epizódokat DRM-mel, vagyis digitális jogkezelési eljárások jelentette védelemmel látják el. Ez többek között feltételezi azt is, hogy a show-t látni kívánó internetező Windows operációs rendszerrel rendelkezzen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek