Connect with us

technokrata

Letölthető South Park epizódok

Kütyük

Letölthető South Park epizódok

Végre hivatalosan is beszerezhető a botrány-rajzfilmsorozat.

2008-tól lép életbe az a szerződés, melyet a South Park készítői írtak alá – ennek köszönhetően a jövő évtől hivatalosan is letölthetők lesznek a kultusz státuszt elérő rajzfilmsorozat egyes részei. Az egész központjául a Southparkstudios.com website szolgál majd; a tévécsatorna innen kívánja elérhetővé tenni a rajongók számára a „heti betevőt”. Eddig ugyanis nem volt legális lehetőség arra, hogy valaki birtokában tudja a sorozatot; azt olyan alternatív helyekről kellett beszereznie, mint a bittorrent file-csere oldalak vagy a Youtube. Ez utóbbival egyébként a Comedy Central tulajdonosa folyamatosan harcban is állt, a rajzfilm epizódjainak folyamatos fel-felbukkanása miatt.

Nem csak a rajzfilmsorozat részei lesznek elérhetők a fenti oldalon, hanem játékok, mobiltelefonra letölthető alkalmazások, és hasonló, a rajongók figyelmét bizonyára felkeltő érdekességek. Matt Stone és Tray Parker 50-50 százalékos részesedéssel bír majd a site reklámbevételeiből, ami megalapozza a sorozat folytatásához szükséges anyagi motivációt a két alkotó számára. A csatorna ugyanis berendelt további három évadnyi South Parkot – ezalatt az idő alatt pedig akár több tízmillió dolláros bevételre is szert tehet Stone és Parker.

Van azonban egy „apró” szépséghibája a site-nak. Az amerikai hirdetők régóta tudják, hogy a nem az USA területén internetezők számára megjelentetett reklámok nem sokat érnek számukra – gyakorlatilag kidobott pénzként tekinthetnek a külföldi internetezők generálta bannermegjelenítésekre. Ezért valószínűleg nem is szeretnék, ha a South Park weboldalát az USA-n kívülről becsatlakozók látogathatnák. Vagyis mi, európaiak továbbra sem kapunk legális lehetőséget Eric Cartman, Stan Mars, Kyle Broflowsky és Kenny McCormick kalandjainak digitális rögzítésére. Ráadásul azzal az amerikai rajongóknak is számolniuk kell, hogy az epizódokat DRM-mel, vagyis digitális jogkezelési eljárások jelentette védelemmel látják el. Ez többek között feltételezi azt is, hogy a show-t látni kívánó internetező Windows operációs rendszerrel rendelkezzen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd