Connect with us

technokrata

Samsung: száguldás – hajrá mobil 4G!

Kütyük

Samsung: száguldás – hajrá mobil 4G!

A 4G szolgáltatások közeledtével egyre gyakorlatiasabb és konkrétabb kérdések kerülnek terítékre.

A Samsung Electronics a szöuli Shilla Hotelben rendezi meg augusztus 27-28-án a ˝Samsung 4G Fórum 2007˝-et. 26 ország több mint 130 ágazatvezetője, tudományos és szabványügyi szervezete és szolgáltatója vitatja meg a 4G-s elképzeléseket és stratégiákat, melyek témája ˝Technológiák és szabványok vizsgálata a 4G megvalósításához˝.

Az idei Samsung 4G Fórum az első alkalom, hogy a 4G technológia mindhárom fő jelöltje – az IEEE 802.16m (Mobile WiMAX), a 3GPP2 Ultra Mobile Broadband (UMB) és a 3GPP Long Term Evolution (LTE) – előnyei és hátrányai egyszerre, egyetlen helyszínen kerülnek megvitatásra. Valamennyi technológia promócióját a 4G technológia erős támogatóiként ismert Sprint-Nextel, Qualcomm és T-Mobile végzi majd. A múltban a 4G technológiát különálló fórumok és konferenciák tárgyalták meg, egymástól függetlenül. Ez a fórum azonban valamennyi résztvevőjének bőven lehetőséget biztosít arra, hogy nyíltan megvitassa a különböző 4G technológiákat, és a mindenki számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb megoldásra rátalálva segítsen megvalósítani az elképzelt 4G-s világot.

Két vitafórumra kerül sor a következő témakörökben: ˝A WRC-07 hatása az IMT-Advanced szolgáltatásokra és szabványokra˝, valamint ˝Az IMT-Advanced szolgáltatások és technológiák jövője˝. A Samsung elkötelezettsége a jövőbeli vezeték nélküli technológiák fejlesztése mellett ezen a fórumon is megmutatkozik, mivel a Samsung 4G Fórum immár ötödik alkalommal ad nagyszerű lehetőséget a 4G technológia szélesebb körű bemutatására és piaci megvalósítására.

A 4G lehetséges technológiáinak értékelése mellett a fórum fontos lehetőséget jelent a 4G szolgáltatások lehetséges frekvencia-tartományával kapcsolatos kérdések megvitatására, mivel a frekvencia-tartományok kiosztását a World Radio Communication Conference (WRC) végzi majd el 2007. októberében. E tekintetben a Samsung 4G Forum 2007 fontos esemény a 4G-s frekvencia-tartományok kiosztásában érdekelt felek számára, mivel ez az utolsó alkalom, hogy a világ minden részéről érkező szakemberek együtt kidolgozzák a 4G frekvencia-tartományokkal kapcsolatos elképzeléseket. A felszólalók nemcsak globális, hanem regionális szemszögből is előrejelzik a frekvencia-tartománnyal kapcsolatos álláspontokat. A legfontosabb prezentációk témái közé tartozik a frekvenciasávok és szolgáltatások közti legjobb tervstratégiák kitárgyalása, valamint az egyes régiók által preferált frekvenciasávok.

A Samsung 4G Forum 2007 egy intenzív kétnapos konferenciából áll, tele kapcsolat- és hálózatépítő ülésekkel illetve programokkal, valamint innovatív 4G-s technológiai bemutatókkal és kiállításokkal. A Fórum egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevőknek új információk megszerzésére, innovatív ötletek cseréjére és kiemelkedő nemzetközi szakemberekkel való találkozásra.

Az előző, 2006-os fórumhoz hasonlóan idén is sor kerül a világ első 4G-s mobil technológiájának demonstrációjára. A kommersz PCMCIA-kártyát alkalmazó ˝Mobile WiMAX Wave 2˝ demonstrációjára most először kerül sor azóta, hogy a Samsung idén év elején a 3GSM Világkongresszuson bemutatta a technológiát. A már meglévő Mobile WiMAX technológia és a 4G technológia adatátviteli sebességeinek összehasonlítását videojátékok segítségével oldják meg. A rendezvényen megtekinthetők többek közt a legújabb Mobile WiMAX terminálok és PCMCIA-kártyák is.

Az úgynevezett ˝IMT-Advanced˝ 4G technológia jelenleg a legfejlettebb jövőbeli mobil távközlési rendszer, mely fix környezetben akár 1 Gbps, mobil környezetben pedig 100 Mbps adatátviteli sebességet biztosít.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd