Connect with us

technokrata

Nokia: holnap lesz a nagy nap!

Kütyük

Nokia: holnap lesz a nagy nap!

Már csak néhány órát kell várnunk a Nokia újabb termékbejelentésére.

A piacvezető finn gyártó augusztus legvégén tartja meg következő termékbejelentő sajtótájékoztatóját. A Nokia: Go Play nevezetű rendezvényre egész pontosan augusztus 29-én, vagyis holnap kerül sor, még pedig a brit fővárosban, Londonban.

Hogy milyen új mobilok debütálására lehet számítani? Nos, feltételezések szerint ekkor rántják majd le a leplet a Nokia N81-ről, a Nokia N82-ről a Nokia N95 8 GB-ról és talán a vadonatúj N-Gage mobil játékgépekről is.

A szétcsúsztatható kialakítással rendelkező Nokia N81 az előzetes információk szerint csukott helyzetben 102 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 17,9 milliméter vastag, miközben tömege egész pontosan 140 gramm. Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Feature Pack 1-gyel erősített, Symbian 9.2-alapú S60 3rd Edition látja el – kár, hogy még mindig nem a Feature Pack 2-es kiadás. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontású és több mint 16 millió színárnyalatú. A hátfalba szerelt digitális fényképezőgép egy teljesen átlagos darab, lévén, hogy felbontása mindössze 2 megapixel (1.600×1.200 képpont). A mai elvárásoknak megfelelően UMTS és Wi-Fi kompatibilis Nokia N81 érdekessége, hogy belső memóriája 8 GB-os kapacitású, de állítólag lesz belőle egy 1 GB-os, olcsóbb változat is. Ezenkívül említést érdemel még a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, illetve a Bluetooth 2.0 (A2DP) támogatás.

A candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítású Nokia N82 pletykák szerint 120 grammot nyom a mérlegen, 112 milliméter hosszú, 50,2 milliméter széles és 17,3 milliméter vastag. A QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontású TFT display 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni, az 5 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul kapcsán pedig nem mehetünk el szó nélkül a Carl Zeiss optika, valamint az immár nem LED-, hanem xenon-alapú, vagyis nagyobb fényerejű vakuról. Az S60 3rd Edition Feature Pack 1 platformra építkező Nokia N82 Wi-Fi és Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilis, képe pedig akár hagyományos televíziós készülékeken is megjeleníthető, köszönhetően a TV-kimenet funkciónak.

A Nokia N95 8 GB és az eredeti N95 közötti legfontosabb különbség, hogy az új modell immár nem kevesebb mint 8 GB-os kapacitással rendelkezik, ezenkívül pedig az akkumulátora is nagyobb kapacitású és a kijelzőjét is továbbfejlesztették a finnek. Holnap várhatóan minden részletre fény fog derülni!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek