Connect with us

technokrata

Microsoft: a nap, amikor mindenki kalózzá vált

Kütyük

Microsoft: a nap, amikor mindenki kalózzá vált

Korlátozott operációs rendszerek a Microsoft hibájából.

Komoly erőforrásokat fordít a Microsoft arra, hogy Windows XP-je és Vistája esetében visszaszorítsa a programokkal való kalózkodást. Ezt – többek között – a szoftverhitelesítés révén igyekszik elérni. A Windows XP SP2-nél bevezetett módszer tulajdonképpen nem szól másról, minthogy az eredeti példány termékkulcsának beírását követően a PC-nek még össze is kell kapcsolódni Redmond egyik szerverével, amely egy rövid ellenőrzés után megadja a hitelesítőkódot (ha valóban legális példánnyal rendelkezik a felhasználó). Ez persze kikerülhető, telefonos aktiválás választásával.

A múlt szombaton rövid időre azonban légy került az automatizált levesbe. Történt ugyanis, hogy a Windows Genuine Advantage szerverek – egyelőre tisztázatlan ok(ok)ból – lehaltak, és ebből következően nem voltak képesek ellátni hitelesítő feladatukat. A Microsoft terméktámogatási részlege azt az információt közölte az érdeklődőkkel, hogy a probléma akár pár napig is eltarthat, az érintettek próbálják hétfőn vagy kedden újra a hitelesítést.

Időközben azonban sikerült rájönni a hiba okára, és ki is javították a redmondiak, így a WGA-ellenőrzés újfent zavartalanul üzemel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek