Connect with us

technokrata

Microsoft: a nap, amikor mindenki kalózzá vált

Kütyük

Microsoft: a nap, amikor mindenki kalózzá vált

Korlátozott operációs rendszerek a Microsoft hibájából.

Komoly erőforrásokat fordít a Microsoft arra, hogy Windows XP-je és Vistája esetében visszaszorítsa a programokkal való kalózkodást. Ezt – többek között – a szoftverhitelesítés révén igyekszik elérni. A Windows XP SP2-nél bevezetett módszer tulajdonképpen nem szól másról, minthogy az eredeti példány termékkulcsának beírását követően a PC-nek még össze is kell kapcsolódni Redmond egyik szerverével, amely egy rövid ellenőrzés után megadja a hitelesítőkódot (ha valóban legális példánnyal rendelkezik a felhasználó). Ez persze kikerülhető, telefonos aktiválás választásával.

A múlt szombaton rövid időre azonban légy került az automatizált levesbe. Történt ugyanis, hogy a Windows Genuine Advantage szerverek – egyelőre tisztázatlan ok(ok)ból – lehaltak, és ebből következően nem voltak képesek ellátni hitelesítő feladatukat. A Microsoft terméktámogatási részlege azt az információt közölte az érdeklődőkkel, hogy a probléma akár pár napig is eltarthat, az érintettek próbálják hétfőn vagy kedden újra a hitelesítést.

Időközben azonban sikerült rájönni a hiba okára, és ki is javították a redmondiak, így a WGA-ellenőrzés újfent zavartalanul üzemel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd