Connect with us

technokrata

Brutális kapacitás – parányi méret

Kütyük

Brutális kapacitás – parányi méret

Néhány évvel ezelőtt még álmodni sem mertünk arról, hogy egyszer egy néhány milliméteres memóriakártyán több 10 GB adatot is el lehet majd tárolni.

A Toshiba ezúttal egyszerre több újdonságot mutatott be: a gyártó képviselői vadonatúj SD és microSD (TransFlash) memóriakártyákról rántották le a leplet.

A Toshiba új csúcskategóriás memóriakártyáján nem kevesebb mint 32 GB adatot lehet eltárolni. Az SDHC szabványú újdonság a gyártó ígérete szerint 2008. januárjában jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, és 695 dollárt, vagyis mintegy 132 ezer forintot kell majd fizetni érte.

Aki nem szeretne eddig várni, és beéri némileg szerényebb tárolókapacitással, az akár már idén októberben is megvásárolhatja a Toshiba 16 GB-os SDHC memóriakártyáját. Ez a termék 348 dollárba, vagyis megközelítőleg 66 ezer forintba fog kerülni. A 32 GB-os és a 16 GB-os változat is 6 MB/s-os írási sebességre képes.

Ugyancsak újdonság a cég 8 GB-os microSDHC kártyája. Ezen a miniatűr adattárolón a Toshiba közlése szerint több mint 2.000 darab MP3 zeneállományt, 5.000 nagy felbontású digitális fényképet, vagy akár 5 órányi, jó minőségű MPEG-4 videóanyagot lehet eltárolni. Megjegyzendő, hogy nemrégiben a Samsung és a SanDisk is bemutatta saját fejlesztésű, 8 GB-os microSD kártyáját.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek