Connect with us

technokrata

Vodafone: 5 ezret ér a megunt, ócska mobil!

Kütyük

Vodafone: 5 ezret ér a megunt, ócska mobil!

Vodafone akció a környezetért.

A Vodafone Magyarország társadalmi felelősségvállalása keretében nagy figyelmet fordít a mobil készülékek újrahasznosítására, a vállalat 2004 óta gyűjti a használt mobilkészülékeket. A cég augusztus 24-től ehhez kapcsolódóan egy akciót indít, mely még jobban segítheti a környezet védelmét.

A Vodafone Csoport 16 országában épült már ki olyan hálózat, melyen keresztül gyűjtik, és újrahasznosításra továbbítják a régi, megunt készülékeket. A hálózatokon keresztül 2006-ban és 2007-ben eddig 1,03 millió készüléket gyűjtöttek össze.

A magyarországi Vodafone három éve alakította ki rendszerét a használt mobilkészülékek gyűjtésére és újrahasznosítására. Először 24 nagyváros üzleteiben jelentek meg a gyűjtésre szolgáló ládák, ma már minden márkaboltban és viszonteladónál – azaz országszerte közel 250 helyen – leadhatók a használt készülékek és akkumulátorok. A tavalyi évben 6.450 kilogramm telefont és akkumulátort gyűjtött be így a Vodafone.

˝Az emberek átlagosan másfél évente vásárolnak újabb modellt régi készülékeik helyett, így Európában évente 125 millió mobiltelefont cserélnek le. A keletkező elektronikus hulladékról gondoskodni fontos feladat. Tudatosítani szeretnénk az emberekben, hogy a régi, megunt készülékeiket és az akkumulátorokat ne dobják ki a háztartási hulladékkal együtt, hanem hozzák el üzleteinkbe, és mi gondoskodunk azok biztonságos kezeléséről˝ – mondta Nigel Thorpe, a Vodafone Magyarország zrt. Vállalati Kapcsolatok igazgatója.

A Vodafone a környezetvédelmi célkitűzéséhez kapcsolódóan elindítja a ˝Hozd vissza régi mobilod˝ akciót. Az október 15-ig tartó akció keretében az új előfizető, feltöltőkártyás szerződés megkötésekor és telefonkészülék vásárlásakor, a telefon árából bruttó 5.000 forint kedvezményt kap, amennyiben leadja használt mobilját. A kedvezményhez jutás feltétele, hogy a használt készülék IMEI száma beazonosítható legyen, és tartalmazza legalább az akkumulátort, valamint az előlapot.

A begyűjtött készülékeket a Vodafone partnerei alkatrészekre bontják, és azokat újrahasznosítják, a nem újrahasznosítható részeket pedig megsemmisítik. A folyamat minden fázisa a környezetvédelmi előírások maximális betartásával történik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd