Connect with us

technokrata

Letöltéskánaán – ismét üzemel a Suprnova.org!

Kütyük

Letöltéskánaán – ismét üzemel a Suprnova.org!

Több évnyi tetszhalott állapotból tért vissza, minden internetező örömére.

Amint arról korábban beszámoltunk, az egykor nagy népszerűségnek örvendő Suprnova.org a jogvédők áldozata lett: 2004 végén „bezárt a bazár”. Sloncek, a domain korábbi tulajdonosa azonban nemrég rábólintott a The Pirate Bay kérésére; a svéd csapat ugyanis abból a célból kereste fel a szláv tulajdonost, hogy rávegye: indítsák újra a Suprnovát. Sloncek azért engedett a TPB-nek, mert úgy gondolta, ők valóban vissza tudnak térni a gyökerekhez. A férfi már látta a készülő új site-ot, és úgy vélte, hogy az kinézetét tekintve majdnem teljesen ugyanolyan, mint amilyen akkor volt, amikor bezárták.

Nos, most már bárki megnézheti, hogyan sikerült – a Suprnova.org teljesen működőképessé vált a héten. Vagyis újra üzemel a torrentkereső szolgáltatás – a site-on magán semmilyen jogsértő anyagot nem tárolnak. És ez egyben üzenet is a jogvédőknek: „You are the past and the forgotten, we are the Internet and the future” („Ti vagytok a múlt és a felejtés, mi az Internet és a jövő”).

Sloncek egyébként azzal a feltétellel adta meg az engedélyt a domain használatához, ha a kinézetet nem változtatják meg teljesen – funkcionalitásában azonban bővíthetik a svédek. Emellett abban is megegyeztek, hogy a site közösség-orientált lesz, vagyis nem válik zárt szerverré.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek