Connect with us

technokrata

Videótelefonálás a Sony PSP játékgéppel

Kütyük

Videótelefonálás a Sony PSP játékgéppel

A Sony népszerű hordozható játékmasinája új funkcióval gazdagodik.

Go!Messenger névre keresztelt, a Sony PSP-t telefonná alakító programot mutatott be a lipcsei Games Convention kiállításon a Sony Computer Entertainment Europe és a BT. A program 2008. januárjától érhető el.

Az IP-alapú hangátviteli (VOIP) technológiát használó programmal a Sony PSP tulajdonosok vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózaton keresztül ingyen tarthatják a kapcsolatot egymással. A letölthető Go!Messenger – mely a cég döntése alapján bekerül a Sony PSP későbbi firmware frissítéseibe is – alkalmas üzenetküldésre és telefonálásra, sőt, a külön csatlakoztatható Go!Cam videókamera segítségével akár videótelefonálásra is.

A Go!Messengert a Sony a BT-vel, a vállalat vezeték nélküli kommunikációs partnerével közösen fejlesztette ki. A program a BT ˝21st Century Network˝ (21. századi hálózat) infrastruktúráját használja, mely remek hang és képminőséget biztosít.

˝Arra számítunk, hogy a Go!Messenger pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lesz a PSP felhasználók körében˝ – mondta el Warren Buckley, a BT konvergencia üzletágának igazgatója. ˝A Go!Messenger segítségével a játékosok minden elképzelhető csatornán tarthatják egymással a kapcsolatot˝.

˝A Go!Messenger kiterjeszti a PSP multimédiás lehetőségeit˝ – tette hozzá Stephane Hareau, a PSP európai marketingmenedzsere. ˝Januártól 8,5 millió európai PSP felhasználó számára tesszük lehetővé, hogy üzenetet küldhessenek, hang vagy videóhívásokat bonyolíthassanak konzoljukkal. A PSP ismét megmutatja valódi erejét˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek