Connect with us

technokrata

Szuper-olcsó új Nokia mobilok: heten, mint a gonoszok

Kütyük

Szuper-olcsó új Nokia mobilok: heten, mint a gonoszok

A Nokia komoly offenzívába kezd az olcsó mobiltelefonok piacán.

A piacvezető gyártó azt tervezi, hogy az évtized végéig mintegy 2 milliárd új felhasználóval bővíti a mobilt használók egyre népesebb táborát, még pedig elsősorban olyan országokban, mint Brazília, India, Kína, de ezenkívül a fejlődő afrikai országokról sem szabad megfeledkezni. A Nokia jelenleg világszerte kilenc tervező stúdiót üzemeltet, melyek közül nemrég nyílt egy Indiában, egy pedig Kínában. A vállalat vezetői szerint ily módon lehetőség nyílik arra, hogy minden egyes piacra a helyi igényeknek megfelelő új készülékeket tudjanak kifejleszteni.

Antti Kujala, a Nokia finnországi tervező-központjának a vezetője a napokban azt nyilatkozta, hogy szeptember végén egyszerre hét új Nokia mobiltelefon fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban. Emlékezetes, hogy a Nokia május elején hét vadonatúj low-end készüléket jelentett be, melyekről akkor azt állították a cég képviselői, hogy még a második negyedévben elérhetők lesznek a piacon. Nos, ezek az új modellek némileg késnek, de a jelek szerint a jövő hónap végétől ténylegesen megvásárolhatóak lesznek.

Hogy pontosan melyek ezek a széles rétegek számára elérhető, kedvező árú modellek? Egész pontosan a következők: Nokia 1200, Nokia 1208, Nokia 1650, Nokia 2505, Nokia 2630, Nokia 2660, Nokia 2760. Ezek közül egyébként a legolcsóbb (monokróm kijelzős) modell 35 euróba (9 ezer forint), a legdrágább (színes LCD-s, kamerás) változat pedig 90 euróba (23 ezer forint) kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek