Connect with us

technokrata

Pár kattintás, és kitárul az űr

Kütyük

Pár kattintás, és kitárul az űr

A földfelszín után a csillagos eget is részletesen vizsgálhatjuk.

A Google bejelentette a „Sky”-t, a Google Earth (letöltés itt) új funkcióját, amellyel a felhasználók megnézhetik, hogyan néz ki a csillagos égbolt, bolygónk felszínéről nézve. A Sky-jal a Google Earth felhasználói szabadon átszelhetik Földünk egét, így megtekinthetnek 100 millió csillagot és elnavigálhatnak 200 millió galaxis között. A nagy felbontású képek és a különféle információs rétegek különleges teret nyújtanak a világűr jobb megismeréséhez és tanulmányozásához – ehhez mindössze a Google Earth „View” menüjében a „Switch to Sky” gombra kell kattintani. A kezelőfelület és a navigáció (beleértve a zoomolást, keresést, a rétegek kiválasztását vagy a „My Places”-t is) megegyezik a már korábban megszokottal.

A Sky részeként a Google 7 új információs réteget készített, amelyek különböző égi jelenségek megismerését könnyítik meg:
Csillagképek – A „Constellations” réteg a Cassiopeiától az Andromédáig a csillagképek egymáshoz tartozó pontjait kapcsolja össze és neveiket tünteti fel. A felhasználók további érdekes információkat tudhatnak meg azokról a csillagokról, amelyek kedvenc csillagképeiket alkotják.
Amatőr csillagászat – A „Backyard Astronomy” rétegben a felhasználók számos információt találhatnak a csillagokról, galaxisokról és a szabad szemmel, általános vagy kisebb csillagászati távcsővel látható csillagködökről. Ez különösen az amatőr csillagászok számára hasznos, akik jól szerkesztett formában férhetnek hozzá az éjszakai égről szóló információkhoz.
A Hubble űrteleszkóp képei – A „HST” (Hubble Space Telescope) rétegben 129 csodálatosan szép nagyfelbontású kép található, amelyet a NASA Földünk körül keringő Hubble űrteleszkópja készített.
Hold – A „Moon” rétegben különböző animációk láthatók a holdfázisokról és égi követőnk pozíciójáról.
Bolygók – A „Planets” réteg naprendszerünk 7 másik bolygóját mutatja be alaposabban, miközben felrajzolja a következő 2 hónapra kiszámított pályájukat.
Felhasználói kézikönyv a galaxisokhoz – A „Users Guide to Galaxies” réteg lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy virtuális túrán vegyenek részt a különböző galaxisokban az Ursa Minor törpegalaxistól a Tejútig.
Egy csillag élete – A „Life of a Star” réteg végig vezeti a felhasználókat egy csillag teljes életciklusán születésétől a haláláig.

A Sky-t különböző tudományos forrásokból (pl. a Space Telescope Science Institute-ból (STScI), a Sloan Digital Sky Survey-ből (SDSS), a Digital Sky Survey Consortiumtól (DSSC), a CalTech Palomar Obszervatóriumtól, az Egyesült Királyság Csillagászati Technológiai Központjától (UK ATC) és az Anglo-Australian Obszervatóriumból (AAO)) származó képek összegyűjtésével a Google pittsburghi fejlesztőcsapata hozta létre. A kezdeményezés megszületésében fontos szerepet játszott, hogy a Washingtoni Egyetem részt vett a Google Visiting Faculty programjában, amelynek keretében vezető tudósok látogatták meg a Google-t, ahol mintegy 6-12 hónapon át folytathatták kutatásaikat.

A bejelentést megelőző hónapban a Google Earth-ben már elérhetővé vált a NASA-rétegek egy csoportja. A csoport három fő alkotóelemből áll: az űrhajósok Földről készített fotóiból, a műholdas képekből és a Föld városainak fényeiből. Az első réteg segítségével megtudhatjuk, hogyan nézett ki bolygónk az űrből az 1960-as években, a második réteg képei hosszabb időszakot ölelnek fel, míg a harmadik a jól kivilágított városokra koncentrál.

A szoftver legfrissebb változata letölthető gyors Download szerverünkről, de a Google saját linkjéről is beszerezhető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd