Connect with us

technokrata

Exkluzív: kipróbáltuk a Canon 21 megapixeles szörnyetegét

Kütyük

Exkluzív: kipróbáltuk a Canon 21 megapixeles szörnyetegét

Budapesti termékbemutató sajtótájékoztatójára többek közt az aktuális fényképezőgép csúcsmodelljét is elhozta a Canon, így lehetőségünk nyílt néhány perc erejéig kézbe venni és lefotózni a professzionális fotósoknak szánt 21 megapixeles fényképezőgépet, a Canon EOS-1Ds Mark III-at.

A Canon ismét emeli a tétet a professzionális fotózás piacán az új, 21 megapixeles, 5 kép/másodperces felvételkészítési sebességre képes EOS-1Ds Mark III fényképezőgéppel. Az újonnan kifejlesztett 35 mm-es teljes méretű CMOS képérzékelő 14 bites színmélységet produkál, ezzel a Canon új digitális tükörreflexes csúcsmodellje 100 MB tömörítetlen méretű, 16 bites TIFF képeket hoz létre.

A kiváló színleképzésen kívül a két DIGIC III processzornak köszönhetően a fényképezőgép 5 kép/másodperces sebességű sorozatfelvételek készítésére is alkalmas – akár 56 nagyméretű JPEG (vagy 12 RAW formátumú) felvétel elkészítésére képes egy sorozatban.

Az EOS-1Ds Mark III azt az új technológiai platformot örökölte, melyet először az idei év elején forgalomba hozott EOS-1D Mark III géppel vezetett be a Canon, és amelynek jellemzői a 63 zónás expozíciómérés, a 19 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer, a 3 colos képátlójú LCD ˝Élőkép˝ móddal, és az EOS integrált tisztítási rendszer. A ˝Világos Tónusok Prioritása˝ funkcióval a dinamikai tartomány a világos területek nagyobb színmélysége és részletgazdagsága felé bővíthető. Az új fényképezőgéppel együtt kerül forgalomba a Canon új, ultra nagylátószögű objektívje, az EF 14MM f/2.8L II USM.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek