Connect with us

technokrata

Csúszik a mobiltelefon-notebook

Kütyük

Csúszik a mobiltelefon-notebook

Két eszköz egyben – szoftverhiba miatt késik.

A nyár elején mutatkozott be a Palm Foleo névre keresztelt, mindössze 10 colos képátlóval bíró mini-notebookja. Ez akkor még nem jelentett kereskedelmi forgalomban való megjelenést; azt a vállalat őszre tette. Johnathan Goldberg, a Deutsche Bank elemzője szerint azonban a kis készülék termelésének beindulása késni fog, mégpedig néhány szoftveres hiba miatt. A nem megfelelő programozás következtében ugyanis a Foleo nem képes szinkronizálni magát a Treo legtöbb modelljével – a Palm pedig így valószínűleg nem dobja piacra a terméket.

Az 1,1 kilogrammos, Linuxot futtató készülék azon célból jött létre, hogy megfelelő eszközt adhasson a vállalat azoknak az ügyfeleknek, akiknek fontos az e-mailek akárhol, akármikor való elolvasása illetve a rá adott válasz azonnaliságának lehetősége. Ennek ismeretében már nem meglepő, hogy a Foleo teljes értékű (bár lekicsinyített) billentyűzettel rendelkezik, amivel jóval kényelmesebbé és gyorsabbá válik a szövegbevitel egy, a többihez képest akár még méretben kilógó mobiltelefonhoz képest is.

Az 500 dolláros noteszgépet az olyan okostelefonok – mint a Palm által készített Treo – használóinak szánja a vállalat, akik nem akarnak külön hordozható számítógépet magukkal cipelni csak azért, hogy reagálhassanak a fontos levelekre. A flash-es Foleo nem csak könnyű, de gyorsan használatba is vehető: hosszú bootolási folyamat nélkül kész a munkára, és képes Windows Mobile-t vagy Palm OS-t futtató okostelefonokkal való szinkronizációra (Bluetooth-on keresztül).

Ötórányi folyamatos működést ígér a Palm, amit többek között az alacsony teljesítményű (és ezzel mérsékelt fogyasztással rendelkező) processzorának köszönhet a kis készülék. Ugyan nagy erőforrás-igényű alkalmazások futtatása nem alkalmas, de nem is arra lett kitalálva. A Palm direkt az okostelefonnal rendelkezők számára készítette, nem pedig önmagában használatos notebookként kínálja, de azért ellátta Opera böngészővel és beépített Wi-Fi modullal is, vagyis a telefon kikapcsolt állapotában sem válik használhatatlanná a Foleo.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd