Connect with us

technokrata

Csúszik a mobiltelefon-notebook

Kütyük

Csúszik a mobiltelefon-notebook

Két eszköz egyben – szoftverhiba miatt késik.

A nyár elején mutatkozott be a Palm Foleo névre keresztelt, mindössze 10 colos képátlóval bíró mini-notebookja. Ez akkor még nem jelentett kereskedelmi forgalomban való megjelenést; azt a vállalat őszre tette. Johnathan Goldberg, a Deutsche Bank elemzője szerint azonban a kis készülék termelésének beindulása késni fog, mégpedig néhány szoftveres hiba miatt. A nem megfelelő programozás következtében ugyanis a Foleo nem képes szinkronizálni magát a Treo legtöbb modelljével – a Palm pedig így valószínűleg nem dobja piacra a terméket.

Az 1,1 kilogrammos, Linuxot futtató készülék azon célból jött létre, hogy megfelelő eszközt adhasson a vállalat azoknak az ügyfeleknek, akiknek fontos az e-mailek akárhol, akármikor való elolvasása illetve a rá adott válasz azonnaliságának lehetősége. Ennek ismeretében már nem meglepő, hogy a Foleo teljes értékű (bár lekicsinyített) billentyűzettel rendelkezik, amivel jóval kényelmesebbé és gyorsabbá válik a szövegbevitel egy, a többihez képest akár még méretben kilógó mobiltelefonhoz képest is.

Az 500 dolláros noteszgépet az olyan okostelefonok – mint a Palm által készített Treo – használóinak szánja a vállalat, akik nem akarnak külön hordozható számítógépet magukkal cipelni csak azért, hogy reagálhassanak a fontos levelekre. A flash-es Foleo nem csak könnyű, de gyorsan használatba is vehető: hosszú bootolási folyamat nélkül kész a munkára, és képes Windows Mobile-t vagy Palm OS-t futtató okostelefonokkal való szinkronizációra (Bluetooth-on keresztül).

Ötórányi folyamatos működést ígér a Palm, amit többek között az alacsony teljesítményű (és ezzel mérsékelt fogyasztással rendelkező) processzorának köszönhet a kis készülék. Ugyan nagy erőforrás-igényű alkalmazások futtatása nem alkalmas, de nem is arra lett kitalálva. A Palm direkt az okostelefonnal rendelkezők számára készítette, nem pedig önmagában használatos notebookként kínálja, de azért ellátta Opera böngészővel és beépített Wi-Fi modullal is, vagyis a telefon kikapcsolt állapotában sem válik használhatatlanná a Foleo.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek