Connect with us

technokrata

Kitüntették a két kalózvadász kutyát

Kütyük

Kitüntették a két kalózvadász kutyát

Elképesztően hatékonyan szimatolják ki a hamisított DVD-ket.

Először csak egy hónapra érkeztek, a végén öt lett belőle – a két, optikai lemezeket kiszagolni képes labrador beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket. Lucky és Flo Malajziában teljesített szolgálatot, abban az országban, ami az illegálisan másolt DVD-k egyik fellegvárának tekinthető. A közel fél évvel ezelőtt rendőrségi szolgálatba állt kutyákat úgy kérték kölcsön a maláj hatóságok az MPA-től, vagyis a filmkiadók érdekeit védő szervezettől. Speciális képzésüknek köszönhetően ugyanis ki tudják szagolni az optikai lemezek gyártásához használt műanyag egyik alkotóelemének a szagát. Különbséget ugyan nem tudnak tenni az eredeti és a másolt korongok között, viszont ha az átvizsgálandó helységben, konténerben hivatalosan nincsen legális DVD, és a kutyák jeleznek, akkor biztosan sikerül lefülelni egy csempészszállítmányt, állítják a maláj hatóságok.

Eddigi munkájuk során 26 letartóztatást eszközöltek a távol-keleti ország rendőrei, a kutyáknak köszönhetően több mint 6 millió dolláros csalást sikerült megakadályozni, amit nemrég hivatalosan is elismertek. Lucky és Flo ugyanis a minap kiváló szolgálat minősítést kapott, az ezzel járó medállal együtt tüntették ki a két labradort. „A kutyák jelentős hasznot hoztak a kalózokkal szembeni harcban, ezért folytatni szándékozzuk azt, amit Lucky és Flo elkezdett.” – nyilatkozta az átadás kapcsán S Veerasingam, Malajzia kereskedelmi miniszter-helyettese.

A kalózok egyébként olyan mértékű csapást szenvedtek el alig pár hét alatt, hogy vérdíjat (közel 30 ezer dollárt) ajánlottak fel a két labradorra. A helyi rendőrség ezért megerősítette az állatok védelmét, így szerencsére semmi bajuk nem esett. A sikeres maláj szereplést követően most Amerikába utaznak az ebek: New Yorkba látogatnak, majd a torontói filmfesztiválon bukkannak fel, mondta a hat legnagyobb hollywoodi filmkiadót tömörítő MPA szóvivője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd