Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flash, nagy felbontásban

Kütyük

Flash, nagy felbontásban

HD-s képminőséget ígér az Adobe a rajzfilmszerű animációknál is.

Az Adobe bejelentette legújabb frissítését az Adobe Flash Player 9 szoftverhez. A Moviestar névre keresztelt ingyenes update telepítése után a Flash Player támogatja a Blu-Ray és a HD-DVD technológiákban már használatos H.264 videó- és a High Efficiency AAC (HE-AAC) hangformátumot. Ezenfelül igénybe vehetjük számítógépünk hardveres erőforrásait, beleértve a többmagos processzorok támogatását és a teljes képernyős lejátszást.

HD támogatás a Flash Playerben
Az ingyenes Adobe Flash Playert a felmérések szerint az internetre csatlakoztatott számítógépek több mint 98%-ra telepítették. (A szoftver ugyanakkor az asztali számítógépek mellett új platformokon, elsősorban mobileszközökön is megjelenik.) Ez azt jelenti, hogy az Adobe Flash formátum – legyen szó internetes portálokról, videókról, webes alkalmazásokról vagy játékokról – gyakorlatilag bárhol, bárki számára elérhető. Emellett, ha a technikai feltételek adottak, akár DVD minőségben is megtekinthetjük kedvenc mozifilmjeinket – interneten keresztül, a Flash streaming technológiájának segítségével (azaz nem kell letöltenünk a filmet). A szórakoztatóipar ezen ága mellett számos más területen is hasznos lehet a H.264 és a HE-AAC támogatás.

Tovább terjed a Flash technológia
Manapság egyre több olyan portál létezik, ami élőben sugároz tévéműsorokat, házi készítésű videókat vagy más audio-video tartalmakat a felhasználóknak. Erre a célra a Flash technológia az egyik legmegfelelőbb; nem véletlen, hogy a YouTube, a MySpace és az MTV Networks is a Flash mellett döntött. Az Adobe ugyanakkor nem csak online felhasználásra szánja a technológiát: a Flash Player már az újabb típusú mobileszközökön is elérhető, így akár mobiltelefonunkon is megnézhetjük kedvenc filmünket.

Az Adobe Premiere Pro CS3 és az Adobe After Effects CS3 videós szoftverek már támogatják a hang- és képformátumot, amelyet az Adobe AIR és a jelenleg még fejlesztés alatt álló Adobe Media Player is képes lesz kezelni, írta a szoftver.hu. És hogy mikor lesz elérhető a végleges változat? Őszre várható, közölte az Adobe; az új technológia hivatalos bemutatására a szeptember 7-11. között megrendezésre kerülő IBC 2007 kiállításon, illetve a szeptember 30-ai chicagói Adobe MAX konferencián kerül sor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés