Connect with us

technokrata

Flash, nagy felbontásban

Kütyük

Flash, nagy felbontásban

HD-s képminőséget ígér az Adobe a rajzfilmszerű animációknál is.

Az Adobe bejelentette legújabb frissítését az Adobe Flash Player 9 szoftverhez. A Moviestar névre keresztelt ingyenes update telepítése után a Flash Player támogatja a Blu-Ray és a HD-DVD technológiákban már használatos H.264 videó- és a High Efficiency AAC (HE-AAC) hangformátumot. Ezenfelül igénybe vehetjük számítógépünk hardveres erőforrásait, beleértve a többmagos processzorok támogatását és a teljes képernyős lejátszást.

HD támogatás a Flash Playerben
Az ingyenes Adobe Flash Playert a felmérések szerint az internetre csatlakoztatott számítógépek több mint 98%-ra telepítették. (A szoftver ugyanakkor az asztali számítógépek mellett új platformokon, elsősorban mobileszközökön is megjelenik.) Ez azt jelenti, hogy az Adobe Flash formátum – legyen szó internetes portálokról, videókról, webes alkalmazásokról vagy játékokról – gyakorlatilag bárhol, bárki számára elérhető. Emellett, ha a technikai feltételek adottak, akár DVD minőségben is megtekinthetjük kedvenc mozifilmjeinket – interneten keresztül, a Flash streaming technológiájának segítségével (azaz nem kell letöltenünk a filmet). A szórakoztatóipar ezen ága mellett számos más területen is hasznos lehet a H.264 és a HE-AAC támogatás.

Tovább terjed a Flash technológia
Manapság egyre több olyan portál létezik, ami élőben sugároz tévéműsorokat, házi készítésű videókat vagy más audio-video tartalmakat a felhasználóknak. Erre a célra a Flash technológia az egyik legmegfelelőbb; nem véletlen, hogy a YouTube, a MySpace és az MTV Networks is a Flash mellett döntött. Az Adobe ugyanakkor nem csak online felhasználásra szánja a technológiát: a Flash Player már az újabb típusú mobileszközökön is elérhető, így akár mobiltelefonunkon is megnézhetjük kedvenc filmünket.

Az Adobe Premiere Pro CS3 és az Adobe After Effects CS3 videós szoftverek már támogatják a hang- és képformátumot, amelyet az Adobe AIR és a jelenleg még fejlesztés alatt álló Adobe Media Player is képes lesz kezelni, írta a szoftver.hu. És hogy mikor lesz elérhető a végleges változat? Őszre várható, közölte az Adobe; az új technológia hivatalos bemutatására a szeptember 7-11. között megrendezésre kerülő IBC 2007 kiállításon, illetve a szeptember 30-ai chicagói Adobe MAX konferencián kerül sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd