Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 40D – az új király

Kütyük

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 40D – az új király

A Canon ma Budapesten is felrántotta a leplet legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépéről, a félprofi felhasználásra szánt EOS 40D-ről, melyet az alábbiakban részletesebben is bemutatunk Olvasóinknak!

A most debütált Canon EOS 40D a nagysikerű Canon EOS 30D közvetlen utódmodelljének tekinthető. Fontos megjegyezni, hogy ezúttal sokkal jelentősebb és sokrétűbb változásoknak lehetünk tanúi, mint amilyenek korábban a 20D és a 30D között voltak felfedezhetők. Itt van példál rögtön a felbontás, mely a korábbi 8,2 megapixelről 10,1 megapixelre (3.888×2.592 pixel) nőtt, de a CMOS technológia természetesen változatlan maradt.

Ugyancsak némi növekedésen ment keresztül a TFT kijelző, mely immár nem 2,5, hanem 3 colos képátlón tárja elénk a különböző vizuális információkat. Az LCD felbontása egyébként nem változott, vagyis maradt a 230 ezer képpont. Maga a fémből készült, rendkívül ellenálló gépváz is nagyobb és egyben nehezebb is lett: a 740 gramm tömegű masina egész konkrétan 145,5×107,8×73,5 milliméter méretű.

Újdonság a DIGIC III processzor, melynek köszönhetően megnőtt a sorozatfelvételi sebesség, és fontos újítás, hogy a 400D-hez hasonlóan immár a 40D-ben is ott a szenzortisztító funkció. A menürendszer a korábbinál logikusabb felépítésű és könnyebben kezelhető, ezenkívül pedig nem mehetünk el szó nélkül a továbbfejlesztett AF rendszer és az ˝Élőkép˝ funkció mellett sem. Ez utóbbinak a lényege, hogy az optika által látott élőkép immár nem csak az optikai keresőben, hanem a nagyméretű LCD-n is figyelemmel kísérhető, ennek azonban az a hátránya, hogy a folyamatosan aktív kijelző relatíve nagy fogyasztása miatt egy feltöltéssel nem ezren felüli, hanem csak mintegy háromszáz fotót készíthetünk.

A Canon munkatársai elmondták, hogy a 40D hazai kereskedelmi forgalmazása várhatóan már a jövő hónapban meg fog kezdődni, a várható ár azonban egyelőre még ismeretlen. Érdemes alaposan szemügyre venni a mellékelt élőfotókat, hogy pontosan mik is a változások a 30D-hez képest, a következő oldalakon pedig a Canon hivatalos sajtóanyagának segítségével ismerkedhetünk meg a részletes specifikációkkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés