Connect with us

technokrata

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 40D – az új király

Kütyük

Exkluzív fotóbemutató: Canon EOS 40D – az új király

A Canon ma Budapesten is felrántotta a leplet legújabb digitális tükörreflexes fényképezőgépéről, a félprofi felhasználásra szánt EOS 40D-ről, melyet az alábbiakban részletesebben is bemutatunk Olvasóinknak!

A most debütált Canon EOS 40D a nagysikerű Canon EOS 30D közvetlen utódmodelljének tekinthető. Fontos megjegyezni, hogy ezúttal sokkal jelentősebb és sokrétűbb változásoknak lehetünk tanúi, mint amilyenek korábban a 20D és a 30D között voltak felfedezhetők. Itt van példál rögtön a felbontás, mely a korábbi 8,2 megapixelről 10,1 megapixelre (3.888×2.592 pixel) nőtt, de a CMOS technológia természetesen változatlan maradt.

Ugyancsak némi növekedésen ment keresztül a TFT kijelző, mely immár nem 2,5, hanem 3 colos képátlón tárja elénk a különböző vizuális információkat. Az LCD felbontása egyébként nem változott, vagyis maradt a 230 ezer képpont. Maga a fémből készült, rendkívül ellenálló gépváz is nagyobb és egyben nehezebb is lett: a 740 gramm tömegű masina egész konkrétan 145,5×107,8×73,5 milliméter méretű.

Újdonság a DIGIC III processzor, melynek köszönhetően megnőtt a sorozatfelvételi sebesség, és fontos újítás, hogy a 400D-hez hasonlóan immár a 40D-ben is ott a szenzortisztító funkció. A menürendszer a korábbinál logikusabb felépítésű és könnyebben kezelhető, ezenkívül pedig nem mehetünk el szó nélkül a továbbfejlesztett AF rendszer és az ˝Élőkép˝ funkció mellett sem. Ez utóbbinak a lényege, hogy az optika által látott élőkép immár nem csak az optikai keresőben, hanem a nagyméretű LCD-n is figyelemmel kísérhető, ennek azonban az a hátránya, hogy a folyamatosan aktív kijelző relatíve nagy fogyasztása miatt egy feltöltéssel nem ezren felüli, hanem csak mintegy háromszáz fotót készíthetünk.

A Canon munkatársai elmondták, hogy a 40D hazai kereskedelmi forgalmazása várhatóan már a jövő hónapban meg fog kezdődni, a várható ár azonban egyelőre még ismeretlen. Érdemes alaposan szemügyre venni a mellékelt élőfotókat, hogy pontosan mik is a változások a 30D-hez képest, a következő oldalakon pedig a Canon hivatalos sajtóanyagának segítségével ismerkedhetünk meg a részletes specifikációkkal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd