Connect with us

technokrata

Miért volt használhatatlan a Skype?

Kütyük

Miért volt használhatatlan a Skype?

Végre hivatalosan is választ kaphat több 10 millió felhasználó.

Tegnap adott ki egy közleményt a Skype-ot (letöltés) fejlesztő Ebay leányvállalat, melyben ismertették a múlt hét végi, csütörtök-péntek napra eső hálózati problémák okát. Amint azt a Skype-felhasználók többsége tapasztalhatta, a szolgáltatás gyakorlatilag elérhetetlen volt az elmúlt hét második felében: a kommunikálni vágyók gyakorlatilag be sem tudtak jelentkezni a rendszerbe, és ha sikerült is, akkor is csak néhány másodpercre jött létre a kapcsolat. Ez érzékenyen érintette az átlag internetezőket is, de azokat a vállalkozásokat, amelyek már nagymértékben alapoznak, alapoztak a Skype-ra, még inkább.

Az tehát a minimum, hogy a fejlesztők magyarázattal szolgálnak – lássuk hát, mi volt az oka a kimaradásnak! A közlemény szerint a csütörtökön kezdődő jelenség azért következett be, mert számos Skype-felhasználó nagyon rövid időn belül indította újra a számítógépét, és ezt követően egyszerre túl sokan akartak bejelentkezni. Az Ebay szerint ezért a Windows Update a felelős – mint ismeretes, a Microsoft minden hónap második keddjén adja ki legújabb frissítéseit (és így történt ez a múlt héten is). Állítólag az emiatt bekövetkező rendszer-újraindítások okoztak problémát, bár felmerül a kérdés, hogy korábban miért nem jelentkezett ilyen gubanc a Skype-pal kapcsolatban.

Az biztos, hogy a rendszer nem hibamentes, ezt az Ebay is elismerte, sőt, azt is közölte a nyilvánossággal, hogy rohamtempóban dolgoztak a bug kijavításán. A hálózati erőforrás hozzárendelési algoritmus okozta a galibát – derült ki már rögtön az első napon. Ennek defektusa miatt a Skype beépített „öngyógyító” funkciója nem működhetett megfelelően, elérve ezzel a VoIP-kliens minden eddigi leghosszabb kimaradását. Azt azonban határozottan cáfolták a vállalat képviselői, hogy hackertámadás áldozatává vált volna a Skype-közösség; egyben azt is bejelentették, hogy a felhasználók egyetlen pillanatig sem voltak (emiatt) online támadás kockázatának kitéve.

Biztos, ami biztos alapon nemrég megjelent az üzenőkliens legújabb változata, a 3.5.0.214-es verzió, mely gyors Download szerverünkről letölthető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd