Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért volt használhatatlan a Skype?

Kütyük

Miért volt használhatatlan a Skype?

Végre hivatalosan is választ kaphat több 10 millió felhasználó.

Tegnap adott ki egy közleményt a Skype-ot (letöltés) fejlesztő Ebay leányvállalat, melyben ismertették a múlt hét végi, csütörtök-péntek napra eső hálózati problémák okát. Amint azt a Skype-felhasználók többsége tapasztalhatta, a szolgáltatás gyakorlatilag elérhetetlen volt az elmúlt hét második felében: a kommunikálni vágyók gyakorlatilag be sem tudtak jelentkezni a rendszerbe, és ha sikerült is, akkor is csak néhány másodpercre jött létre a kapcsolat. Ez érzékenyen érintette az átlag internetezőket is, de azokat a vállalkozásokat, amelyek már nagymértékben alapoznak, alapoztak a Skype-ra, még inkább.

Az tehát a minimum, hogy a fejlesztők magyarázattal szolgálnak – lássuk hát, mi volt az oka a kimaradásnak! A közlemény szerint a csütörtökön kezdődő jelenség azért következett be, mert számos Skype-felhasználó nagyon rövid időn belül indította újra a számítógépét, és ezt követően egyszerre túl sokan akartak bejelentkezni. Az Ebay szerint ezért a Windows Update a felelős – mint ismeretes, a Microsoft minden hónap második keddjén adja ki legújabb frissítéseit (és így történt ez a múlt héten is). Állítólag az emiatt bekövetkező rendszer-újraindítások okoztak problémát, bár felmerül a kérdés, hogy korábban miért nem jelentkezett ilyen gubanc a Skype-pal kapcsolatban.

Az biztos, hogy a rendszer nem hibamentes, ezt az Ebay is elismerte, sőt, azt is közölte a nyilvánossággal, hogy rohamtempóban dolgoztak a bug kijavításán. A hálózati erőforrás hozzárendelési algoritmus okozta a galibát – derült ki már rögtön az első napon. Ennek defektusa miatt a Skype beépített „öngyógyító” funkciója nem működhetett megfelelően, elérve ezzel a VoIP-kliens minden eddigi leghosszabb kimaradását. Azt azonban határozottan cáfolták a vállalat képviselői, hogy hackertámadás áldozatává vált volna a Skype-közösség; egyben azt is bejelentették, hogy a felhasználók egyetlen pillanatig sem voltak (emiatt) online támadás kockázatának kitéve.

Biztos, ami biztos alapon nemrég megjelent az üzenőkliens legújabb változata, a 3.5.0.214-es verzió, mely gyors Download szerverünkről letölthető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés