Connect with us

technokrata

Nokia: kicsi, kisebb, még kisebb…

Kütyük

Nokia: kicsi, kisebb, még kisebb…

A miniUSB nyugdíjba vonul – érkezik az ifjú titán, a microUSB.

Olvasóink talán még emlékeznek rá, hogy az USB technológia szabványosításával foglalkozó szervezet, az USB Implementers Forum valamikor idén év elején jelentette be, hogy elkészült a microUSB szabvány végleges változata, melynek eredményeképp a közeljövőben egyre több olyan készülék jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban, melyen már nem miniUSB, hanem ilyen, új csatlakozó aljzat található.

Nos, az azóta eltelt időkben bemutatkoztak az első olyan mobilok, melyeken már microUSB csatlakozó van. Az első ilyen mobilok közé tartozik például a Motorola RAZR2 V9, a Motorola Q9h, a Nokia 6500 slider és classic, a 8600 Luna, illetve a vadiúj 7500 Prism és 7900 Prism. A piacvezető finn gyártó éppen a napokban jelentette be, hogy egész termékkínálatában meg kívánja honosítani a microUSB interfészt – kíváncsian várjuk, hogy a microUSB mennyi idő alatt szorítja majd ki teljesen a Nokiánál a miniUSB-t!

Az alábbi saját fotókon azt próbáljuk meg szemléltetni, hogy körülbelül mekkora a különbség a régi miniUSB és az új microUSB között.

A fejlesztők szerint az új csatlakoztatási interfész megalkotására elsősorban azért volt szükség, mert a hordozható készülékek mostanság egyre kisebbé válnak és ezzel párhuzamosan egyre kisebb csatlakozókat igényelnek. Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül a mellett sem, hogy mostanság egyre több mobiltelefon rendelkezik már szabványos USB felülettel.

A microUSB szabvány kompatibilis az USB On-The-Go (OTG) megoldással, mely lehetővé teszi, hogy a különböző készülékek közvetlenül kommunikáljanak egymással, ha éppen nincs a közelben egy személyi számítógép. A rozsdamentes acélból készülő microUSB csatlakozók a fejlesztők elmondása szerint egyébként minden korábbinál strapabíróbbak és akár 10 ezernyi csatlakoztatást is minden további nélkül elviselnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd