Connect with us

technokrata

Nokia: kosarazzunk!

Kütyük

Nokia: kosarazzunk!

A Nokia csúcsmobilja és a kosárlabda sport vajon milyen módon fonódhat össze egymással?

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) és a Nokia bejelentette, hogy a jövőben szoros együttműködést kíván folytatni egymással. Ennek keretein belül az új FIBA mobil szolgáltatás révén a kosárlabda rajongók gyakorlatilag bárhol és bármikor hozzáférhetnek a legfrissebb kosárlabda eredményekhez, hírekhez és interjúkhoz. A szolgáltatást bármilyen, internet hozzáféréssel rendelkező mobil készülékkel igénybe lehet majd venni.

A megállapodás értelmében egyébként a FIBA riporterei világszerte kapnak majd egy-egy Nokia N93i készüléket. Az ezekkel a telefonokkal készített fotók, videók és hanganyagok természetesen elérhetők lesznek majd az új FIBA mobil szolgáltatás felhasználói számára.

Nokia N93i
A januári CES 2007 szakkiállítás keretein belül debütált Nokia N93i egyrészt módosított külsőt kapott, másrészt pedig a belső tartalmát is némileg továbbfejlesztették. A tavaly érkezett Nokia N93 korántsem tartozik a kis méretű és ultra-könnyű készülékek közé és nincs ez másképp az új Nokia N93i esetében sem, azonban pozitívum, hogy legalább némileg kisebb és könnyebb lett az új jövevény. Míg az eredeti Nokia N93 118×55,5×28 milliméteres méretekkel rendelkezett, addig a Nokia N93i már ˝csak˝ 108 milliméter hosszú, 58 milliméter széles és 25 milliméter vastag. A készülék ezenkívül némi fogyókúrán is átesett, melynek eredménye, hogy 188 grammos tömege 163 grammra mérséklődött.

A készülékben egy 2,4 colos képátlójú, 320×240 pixeles TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak. A külső OLED panel 65 ezer színű és 128×36 képpontos felbontású. A kamera fontosabb specifikáció közé tartozik a 3,2 megapixeles (2.048×1.526 képpont) felbontás, a Carl Zeiss lencse, a háromszoros optikai zoom és a VGA (640×480 pixel) videórögzítés.

A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből a TV-kimenet sem hiányzik.

Az 1 GB-os miniSD memóriakártyával szállított, tükröződő fedlapú Nokia N93i ára jelenleg 140 ezer forint körül alakul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek