Connect with us

technokrata

Nincs vizitdíj – ajándék mobil internet…

Kütyük

Nincs vizitdíj – ajándék mobil internet…

Pannon mobil internettel a hajléktalanokért: a vizitdíj-mentes orvosi ellátásban is segít a mobil szélessáv.

A Pannon a sikeres mobil internet szolgáltatás elindítása kapcsán 25 civil szervezetnek adományozott hordozható számítógépet és egy éves, szinte korlátlan, havi 10 GB-ig ingyenes internet-előfizetést. A támogatás keretein belül a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Utcai Gondozó Szolgálatának munkatársai is internet-hozzáférést tudnak biztosítani hajléktalan ellátottaiknak. Az utcán élő, intézményi ellátással szemben bizalmatlan, vagy az ügyfélfogadásokon ritkán megjelenő emberek számára a háziorvosi szolgáltatások igénybevételéhez szükséges vizitdíj-mentességi kérelemhez használt igazolások kiállítása csak egy példa azok közül, ahol az internetes kapcsolat fontos lehet.

˝A Pannon a mobil internet segítségével az egész országban, akár a vezetékes infrastruktúrával nem rendelkezők számára is elérhetővé teszi a világhálót˝ – mondta Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója.

A Pannon mobil szélessávú szolgáltatásnak köszönhetően a menetrendektől, a hivatalok nyitva tartási idején át az álláskeresésig, a különböző képzések felderítésén át, az adóbevallás elkészítéséig és a társadalombiztosítási státusz vizsgálatáig, illetve az okmányügyintézéshez szükséges időpontkérésig szinte bármi elintézhető.

˝Laptopon, az utcán oldunk meg olyan problémákat, melyeket az eddigiekben csak az irodából, jóval lassabban, jelentős pluszköltséggel tudtunk biztosítani az ellátottak számára. A mobil internet kiegészítéseként egy hordozható nyomtató beszerzését is tervezzük, hogy az utcai ügyintézést teljes körűvé tehessük˝ – mondta Kardos T. Ádám, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Utcai Gondozó Szolgálatának utcai szociális koordinátora.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek