Connect with us

technokrata

Egyéni hírportált mindenkinek

Kütyük

Egyéni hírportált mindenkinek

Hosszabb szünet után újraindult Magyarország első hírszemléző oldala, a Hírek.hu. Az immár Web 2.0-ás technológiát alkalmazó ingyenes szolgáltatás – továbblépve a hírek testre szabásának jelenlegi lehetőségein – egyedülálló módon kulcsszó alapú hírfigyelést is biztosít látogatói számára.

7 éve, hazánk első hírböngésző és hírszemléző oldalaként indult útjára a Hírek.hu. Az oldal a látogatók számára az akkor elérhető online hírforrásokat szemlézte úgy, hogy a háttérben szerkesztők válogatták és kategorizálták a fontos és érdekes híreket. 2003-ban mégis megszűnt, az emberi munka jelentős költségei és a viszonylag alacsony látogatói szám miatt egyszerűen nem érte meg fenntartani az oldalt. Azóta a helyzet jelentősen megváltozott, hiszen az egyre bővülő netes olvasótábor a hírportálok elszaporodásával párhuzamosan az információk tömegével találkozik nap mint nap. Ennek köszönhetően egyre intenzívebb az igény olyan oldalak iránt, ahol egy helyre lehet összegyűjteni a fontosabb híreket. A rendelkezésre álló korszerű internetes technológiák – így például a WEB 2.0 körébe tartozó megoldások – kiaknázása révén az egyéni információigény mind eredményesebb kielégítése terén is új lehetőségek nyílnak. Ennek megfelelően a Hírek.hu most jelentős előrelépést tett a kulcsszó alapú hírszolgáltatás bevezetésével.

Teljesen egyedi témacsoportok
„A már hagyományosnak számító, de itthon még kevéssé elterjedt, testre szabható hírszemlézés bevezetése mellett a Hírek.hu abban újít, hogy az olvasók számára biztosítja a kulcsszó alapú hírfigyelést, aminek segítségével teljesen egyedi témacsoportok hozhatók létre.” – mondta Trentin Tamás, a Hírek.hu-t üzemeltető Hírek Média ügyvezetője. Így a médiumok rovatstruktúráját tükröző klasszikus témakörök – mint például informatika, gazdaság vagy éppen sport – mellett tetszőlegesen szűk, az egyéni információigényt jobban tükröző témafigyelést is beállíthatnak az olvasók. Megadhatók például a konkurens cégek- vagy sztár kedvencek nevei, de akár a hobbik köré is – például Forma 1, wellness vagy éppen asztrofizika – is felépíthető egy-egy hírcsatorna. „Ennek köszönhetően a látogatóknak nem kell azzal tölteniük idejüket, hogy a számukra érdektelen hírek között kutassák a leginkább érdekeset. A Hírek.hu – a kulcsszó alapú hírfigyelés révén – átadja az olvasó kezébe a szerkesztés jogát.” – mondta Trentin – „Így minden internetező teljesen egyedi, személyes hírlapot látogathat. Olyan ez, mintha a vásárlók az újságosnál az aktuális egyéni igényeik alapján összevágott lapot vehetnének a kezükbe, ami kizárólag a számukra fontos cikkeket tartalmazza.”

A szolgáltatást üzemeltető Hírek Média a Hírek.hu elindulását online kampány keretében népszerűsíti, melynek központi témáját a közelmúltból származó megdöbbentő hírek adják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd