Connect with us

technokrata

Egyéni hírportált mindenkinek

Kütyük

Egyéni hírportált mindenkinek

Hosszabb szünet után újraindult Magyarország első hírszemléző oldala, a Hírek.hu. Az immár Web 2.0-ás technológiát alkalmazó ingyenes szolgáltatás – továbblépve a hírek testre szabásának jelenlegi lehetőségein – egyedülálló módon kulcsszó alapú hírfigyelést is biztosít látogatói számára.

7 éve, hazánk első hírböngésző és hírszemléző oldalaként indult útjára a Hírek.hu. Az oldal a látogatók számára az akkor elérhető online hírforrásokat szemlézte úgy, hogy a háttérben szerkesztők válogatták és kategorizálták a fontos és érdekes híreket. 2003-ban mégis megszűnt, az emberi munka jelentős költségei és a viszonylag alacsony látogatói szám miatt egyszerűen nem érte meg fenntartani az oldalt. Azóta a helyzet jelentősen megváltozott, hiszen az egyre bővülő netes olvasótábor a hírportálok elszaporodásával párhuzamosan az információk tömegével találkozik nap mint nap. Ennek köszönhetően egyre intenzívebb az igény olyan oldalak iránt, ahol egy helyre lehet összegyűjteni a fontosabb híreket. A rendelkezésre álló korszerű internetes technológiák – így például a WEB 2.0 körébe tartozó megoldások – kiaknázása révén az egyéni információigény mind eredményesebb kielégítése terén is új lehetőségek nyílnak. Ennek megfelelően a Hírek.hu most jelentős előrelépést tett a kulcsszó alapú hírszolgáltatás bevezetésével.

Teljesen egyedi témacsoportok
„A már hagyományosnak számító, de itthon még kevéssé elterjedt, testre szabható hírszemlézés bevezetése mellett a Hírek.hu abban újít, hogy az olvasók számára biztosítja a kulcsszó alapú hírfigyelést, aminek segítségével teljesen egyedi témacsoportok hozhatók létre.” – mondta Trentin Tamás, a Hírek.hu-t üzemeltető Hírek Média ügyvezetője. Így a médiumok rovatstruktúráját tükröző klasszikus témakörök – mint például informatika, gazdaság vagy éppen sport – mellett tetszőlegesen szűk, az egyéni információigényt jobban tükröző témafigyelést is beállíthatnak az olvasók. Megadhatók például a konkurens cégek- vagy sztár kedvencek nevei, de akár a hobbik köré is – például Forma 1, wellness vagy éppen asztrofizika – is felépíthető egy-egy hírcsatorna. „Ennek köszönhetően a látogatóknak nem kell azzal tölteniük idejüket, hogy a számukra érdektelen hírek között kutassák a leginkább érdekeset. A Hírek.hu – a kulcsszó alapú hírfigyelés révén – átadja az olvasó kezébe a szerkesztés jogát.” – mondta Trentin – „Így minden internetező teljesen egyedi, személyes hírlapot látogathat. Olyan ez, mintha a vásárlók az újságosnál az aktuális egyéni igényeik alapján összevágott lapot vehetnének a kezükbe, ami kizárólag a számukra fontos cikkeket tartalmazza.”

A szolgáltatást üzemeltető Hírek Média a Hírek.hu elindulását online kampány keretében népszerűsíti, melynek központi témáját a közelmúltból származó megdöbbentő hírek adják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek