Connect with us

technokrata

Búcsúzás: egy gyártóval kevesebb

Kütyük

Búcsúzás: egy gyártóval kevesebb

A Fujitsu Siemens Computers egy fontos döntésre szánta el magát.

Amy Flécher, a Fujitsu Siemens Computers szóvivője megerősítette azon korábbi információkat, melyek szerint a japán-német vegyesvállalat a közeljövőben fel fog hagyni a PDA és PNA besorolású termékek fejlesztésével, illetve gyártásával.

Ahogy az a hivatalos bejelentés kapcsán elhangzott, a Fujitsu Siemens Computers az idei esztendő végéig be fogja fejezni a Microsoft Windows Mobile operációs rendszerű Pocket Loox masinák forgalmazását, vagyis a T, C és N sorozatú készülékek szépen lassan nyugdíjba vonulnak, még pedig utódmodellek megjelenése nélkül.

A vállalat döntése mögött elsősorban az áll, hogy a hagyományos értelemben vett kéziszámítógépek iránt világszerte egyre visszafogottabb érdeklődés mutatkozik. Miközben a PDA-piac immár hosszú ideje szépen lassan zsugorodik, addig a smartphone készülékek globálisan egyre nagyobb sikert aratnak. Mint ismeretes, ez utóbbi modellekben többek közt GSM modul és fejlett vezeték nélküli szolgáltatások is fellelhetők.

A legutóbbi piackutatások szerint a Fujitsu Siemens Computers jelenleg a világ negyedik legnagyobb PDA-gyártója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák