Connect with us

technokrata

Több mint 1,1 milliárd új mobiltelefon 2007-ben!

Kütyük

Több mint 1,1 milliárd új mobiltelefon 2007-ben!

Tekintsük át röviden, hogy jelenleg milyen erőviszonyok uralkodnak a mobiltelefon piacon!

Az idei esztendő második negyedévében világszerte mintegy 263,8 millió mobiltelefon talált gazdára, ami éves szinten 13 százalékos növekedést jelent – derül ki az ABI Research piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből. Szakértői előrejelzések szerint 2007 második felében még ennél is dinamikusabban fog növekedni a piac, vagyis ha minden jól megy, akkor idén éves szinten 15 százalékkal több mobilt adnak majd el, mint 2006-ban. 2007-ben várhatóan nem kevesebb mint 1,13 milliárd mobil készülék kerül piacra!

Gondolom nem okoz különösebb meglepetést, hogy továbbra is a Nokia uralja a mobilpiacot. A finn gyártó jelenleg mintegy 37,3 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az említett negyedévben 1,4 százalékos növekedést regisztrált. Egyébként az összes gyártó közül a Nokia könyvelhette el a legnagyobb növekedést.

Az elmúlt időszak legnagyobb vesztese az amerikai Motorola, mely vállalat mobilpiaci részesedése egyetlen negyedév alatt 17,1 százalékról 13,1 százalékra esett vissza. A Motorola fél évvel korábban még 22,1 százalékos piacrésszel büszkélkedhetett.

A Motorola visszaesésének a Samsung örülhetett leginkább, ezenkívül pedig az LG és a Sony Ericsson is 0,8 százalékos, illetve 0,6 százalékos piacrész növekedést regisztrálhatott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek