Connect with us

technokrata

9 GB-os ingyenes e-mailkapacitás

Kütyük

9 GB-os ingyenes e-mailkapacitás

Többszöröződött a Gmail tárterület.

Többször is írtunk már a Google webes levelezőszolgáltatásáról, mely először egy, majd két gigabyte-nyi tárhelyet nyújtott az elektronikus üzenetek számára. Ezzel sokáig abszolút rekordot állított fel az amerikai vállalat; riválisai csak követték az internetezőket kényeztető szolgáltatást. Pár hónapja azonban a Yahoo bejelentette, hogy korlátlan kapacitást kínál az e-maileknek.

Ugyan nem korlátlan, de jelentős növekedést könyvelhetett el néhány Gmail felhasználó a napokban – a Google talán így akarja kifogni a szelet riválisa vitorlájából. Arról számolt be ugyanis néhány, az amerikai keresővállalat rendszerét használó internetező, hogy 9 GB-osra (egészen pontosan 9030 MB-ra) ugrott fel postafiókjuk kapacitása. Nem egyöntetűen, általános érvénnyel zajlott le ugyanakkor a változás, a felhasználók többségének be kell érnie „mindössze” 2 GB körüli mérettel. Egyelőre nincsen megbízható információ arról, hogy a növekedés vajon megfontolt döntés következménye volt, vagy valamilyen (rendszer)hiba okozta.

Nemrég írtunk arról, hogy más téren is növelt a Google: május közepén jelentette be a vállalat, hogy duplájára emelik az elküldhető csatolmány maximális méretét – a korábbi 10 MB-os korlát immár 20 MB-ra hízott, vagyis akár ekkora méretű file-okat is el lehet küldeni az amerikai keresőóriás online levelezőrendszeréből. Néhány hónapja pedig azért került rivaldafénybe a szolgáltatás, mert végre hivatalosan is megnyílt mindenki számára (korábban évekig csupán meghívásos alapon lehetett regisztrálni). A Gmail további előnye, hogy magától is aktívan védekezik a kéretlen levelek ellen, de a felhasználók maguk is fokozhatják hatékonyságát az “Ez Spam” gomb használatával. A gmailes levelek POP-os elérhetőségének köszönhetően bármilyen offline levelezőprogrammal letölthetők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd