Connect with us

Hirdetés

technokrata

9 GB-os ingyenes e-mailkapacitás

Kütyük

9 GB-os ingyenes e-mailkapacitás

Többszöröződött a Gmail tárterület.

Többször is írtunk már a Google webes levelezőszolgáltatásáról, mely először egy, majd két gigabyte-nyi tárhelyet nyújtott az elektronikus üzenetek számára. Ezzel sokáig abszolút rekordot állított fel az amerikai vállalat; riválisai csak követték az internetezőket kényeztető szolgáltatást. Pár hónapja azonban a Yahoo bejelentette, hogy korlátlan kapacitást kínál az e-maileknek.

Ugyan nem korlátlan, de jelentős növekedést könyvelhetett el néhány Gmail felhasználó a napokban – a Google talán így akarja kifogni a szelet riválisa vitorlájából. Arról számolt be ugyanis néhány, az amerikai keresővállalat rendszerét használó internetező, hogy 9 GB-osra (egészen pontosan 9030 MB-ra) ugrott fel postafiókjuk kapacitása. Nem egyöntetűen, általános érvénnyel zajlott le ugyanakkor a változás, a felhasználók többségének be kell érnie „mindössze” 2 GB körüli mérettel. Egyelőre nincsen megbízható információ arról, hogy a növekedés vajon megfontolt döntés következménye volt, vagy valamilyen (rendszer)hiba okozta.

Nemrég írtunk arról, hogy más téren is növelt a Google: május közepén jelentette be a vállalat, hogy duplájára emelik az elküldhető csatolmány maximális méretét – a korábbi 10 MB-os korlát immár 20 MB-ra hízott, vagyis akár ekkora méretű file-okat is el lehet küldeni az amerikai keresőóriás online levelezőrendszeréből. Néhány hónapja pedig azért került rivaldafénybe a szolgáltatás, mert végre hivatalosan is megnyílt mindenki számára (korábban évekig csupán meghívásos alapon lehetett regisztrálni). A Gmail további előnye, hogy magától is aktívan védekezik a kéretlen levelek ellen, de a felhasználók maguk is fokozhatják hatékonyságát az “Ez Spam” gomb használatával. A gmailes levelek POP-os elérhetőségének köszönhetően bármilyen offline levelezőprogrammal letölthetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés