Connect with us

technokrata

Bittorrent – újjáéled a legenda!

Kütyük

Bittorrent – újjáéled a legenda!

Mikor azt hittük, végleg a digitális történelem részévé válik, feltámad hamvaiból.

Manapság a Bittorrentről név szerint legtöbbünknek talán a The Pirate Bay vagy az ISOhunt ugrik be, ha a külföldi szerverekre gondolunk. Nem volt azonban ez mindig így – néhány évvel ezelőtt egy, azóta már megszűnt szlovén szerver látta el a digitális tartalmakra vágyó file-cserélők többségét. A Suprnova.org a jogvédők áldozata lett: 2004 végén „bezárt a bazár”. Sloncek, a domain korábbi tulajdonosa azonban nemrég rábólintott a TPB kérésére; a svéd csapat ugyanis abból a célból kereste fel a szláv tulajdonost, hogy rávegye: indítsák újra a Suprnovát.

Ezzel egy (A) legenda visszatérhet – a TPB ugyanis elkötelezte magát amellett, hogy az eredeti szellemiséget hozzák vissza az Internetre. Sloncek beszámolója szerint azért engedett a The Pirate Bay-nek, mert úgy gondolta, ők valóban vissza tudnak térni a gyökerekhez. A férfi már látta a készülő új site-ot, és úgy vélte, hogy az kinézetét tekintve majdnem teljesen ugyanolyan, mint amilyen akkor volt, amikor bezárták. Sloncek azzal a feltétellel adta meg az engedélyt a domain használatához, ha a kinézetet nem változtatják meg teljesen – funkcionalitásában azonban bővíthetik a svédek. Emellett abban is megegyeztek, hogy a site közösség-orientált lesz, vagyis nem válik zárt szerverré.

A megjelenésre állítólag már csak napokat kell várni (jelenleg a következő üzenet olvasható az URL-en: „sweet. we should put a countdown here. so check back soon.”). Igaz, ezt egy több hónapos tervezési, szervezési fázis előzte meg; ennek az egyik eredménye a már üzemelő SuprBay.org. Az itt található információk szerint a Suprnova nem tracker lesz, hanem torrent indexelő szolgáltatást nyújt, vagyis még megfoghatatlanabb lesz a jogvédők számára, mint korábban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd