Connect with us

Hirdetés

technokrata

Shoot Me If You Can: számháború mobillal

Kütyük

Shoot Me If You Can: számháború mobillal

Újfajta művész-projekt, unatkozó városi gyerekeknek.

Taeyoon Choi jegyzi azt a számháborúra emlékeztető „Shoot Me If You Can” művész-projektet, mely során a résztvevők városi környezetben, szaladgálnak át a belvároson egy kamerás mobillal vagy digitális kamerával a kezükben. Csapatokat alkotnak, és feladatuk, az „ellenséges” csapat tagjainak lefényképezése. Ha ez sikerül, a fotó alapján a „lelőtt” játékos kiesik.

Taeyoon Chicago-ban tanult, ám jelenleg Dél-Koreában, Szöulban tevékenykedik. Elmondása szerint főként az emberek szórakoztatása érdekli, ám jelenleg inkább az foglalkoztatja, hogy az ember, mint egyén, hogyan alkalmazza a technológiát, és a művészet hogyan kapcsolódik a helyi kultúrákhoz. Új projektje is ezeket a témákat feszegeti, a Koreában jelenleg tapasztalható, szempillantás alatt végbemenő kulturális változásokra fókuszálva. A legnagyobb változás pedig éppen a koreai társadalomban zajlik, és ehhez sok köze van a technológiáknak is. A kérdés, hogy ez miként fejezhető ki a művészettel?

A technológiák közül a mobiltelefonoké az egyik vitatható vezető szerep. A nyilvános tereken történő „megfigyelés” számos problémát váltott már ki, a lényeg, hogy nem mindegy kinél van a kamera: a rendőrség kezében vagy egy magánszemélynél. Mindenesetre Koreában nem kedvelik egyik verziót sem, ironikus, de ennek ellenére mégis egyre nagyobb a kereslet a kamerás mobilkészülékek iránt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés