Connect with us

technokrata

Shoot Me If You Can: számháború mobillal

Kütyük

Shoot Me If You Can: számháború mobillal

Újfajta művész-projekt, unatkozó városi gyerekeknek.

Taeyoon Choi jegyzi azt a számháborúra emlékeztető „Shoot Me If You Can” művész-projektet, mely során a résztvevők városi környezetben, szaladgálnak át a belvároson egy kamerás mobillal vagy digitális kamerával a kezükben. Csapatokat alkotnak, és feladatuk, az „ellenséges” csapat tagjainak lefényképezése. Ha ez sikerül, a fotó alapján a „lelőtt” játékos kiesik.

Taeyoon Chicago-ban tanult, ám jelenleg Dél-Koreában, Szöulban tevékenykedik. Elmondása szerint főként az emberek szórakoztatása érdekli, ám jelenleg inkább az foglalkoztatja, hogy az ember, mint egyén, hogyan alkalmazza a technológiát, és a művészet hogyan kapcsolódik a helyi kultúrákhoz. Új projektje is ezeket a témákat feszegeti, a Koreában jelenleg tapasztalható, szempillantás alatt végbemenő kulturális változásokra fókuszálva. A legnagyobb változás pedig éppen a koreai társadalomban zajlik, és ehhez sok köze van a technológiáknak is. A kérdés, hogy ez miként fejezhető ki a művészettel?

A technológiák közül a mobiltelefonoké az egyik vitatható vezető szerep. A nyilvános tereken történő „megfigyelés” számos problémát váltott már ki, a lényeg, hogy nem mindegy kinél van a kamera: a rendőrség kezében vagy egy magánszemélynél. Mindenesetre Koreában nem kedvelik egyik verziót sem, ironikus, de ennek ellenére mégis egyre nagyobb a kereslet a kamerás mobilkészülékek iránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd