Connect with us

technokrata

Második érintés: új GPS-es csúcsmobil – HTC Touch II

Kütyük

Második érintés: új GPS-es csúcsmobil – HTC Touch II

Szinte már követhetetlen, hogy a HTC mennyi újdonsággal bombáz minket folyamatosan.

Alig telt el néhány hét azóta, hogy a HTC bemutatta Touch névre keresztelt vadonatúj termékét, máris megérkeztek az első információk annak utódjával kapcsolatban. A szétcsúsztatható kialakítással rendelkező készülék pontos méret- és tömeg adatai egyelőre ismeretlenek, de néhány technikai specifikációt már most is megismerhetünk.


A 400 MHz-es Samsung S3C2443 típusjelzésű processzorral szerelt HTC újdonságban 128 MB RAM és 64 MB ROM memória kapott helyet, a bővíthetőségről pedig egy microSD (TransFlash) kompatibilis bővítőslot gondoskodik. A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) kis masina GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokban egyaránt használható, sőt, a HSUPA technológia révén még a villámgyors feltöltést is támogatja.

A Nokia N95-öséhez hasonló méretű, tehát 2,6 colos képátlójú TFT folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A display egyébként érintésérzékeny. A CMOS szenzoros, autofókuszos fő kamera 3 megapixeles felbontással büszkélkedhet, a videóhívásokhoz szánt kiegészítő kamera pedig VGA felbontású.

A HTC Touch II kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 2.0 kontroller, a 802.11b/g szabványú Wi-Fi vezérlő, a sztereó FM rádió, illetve a Windows Mobile 6 Professional operációs rendszer. A beépített GPS már csak a hab azon a bizonyos képzeletbeli tortán…

A USB 2.0 kompatibilis készülék várható árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek