Connect with us

technokrata

Feltört iPhone csúcsmobil – nem éppen két fillérért

Kütyük

Feltört iPhone csúcsmobil – nem éppen két fillérért

Az Apple iPhone első feltört példányai hamarosan felbukkannak a kereskedések polcain.

A hongkongi mobiltelefon kereskedésekben óriási reklámtáblák hirdetik, hogy már csak néhány napot kell várni az első feltört iPhone-ok piaci debütálására. Ezek az immár 100 százalékosan működő, tehát aktív GSM modullal rendelkező készülékek természetesen többe kerülnek majd, mint a fel nem tört változat. Az ˝unlocked˝ Apple iPhone-ok kezdőára 240 ezer forint (8 GB) körül fog alakulni a távol-keleti országban.

Ahogy arról már beszámoltunk, nemrégiben hazánkba is megérkezett az Apple sokak által várva várt első mobiltelefonja. Bár hivatalos formában Európában leghamarabb valamikor az idei esztendő végén debütál az Egyesült Államokban június 29. óta kapható Apple iPhone, a készülék akár már most is beszerezhető Magyarországon. Információink szerint hazánkban elsőként a high-tech.hu forgalmazza az iPhone-t.

A cég egyik munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy amennyiben valaki iPhone-t rendel náluk, akkor mintegy 5-7 napon belül leszállítják a készüléket, melyre 1 év garancia van. Fontos megjegyezni, hogy az iPhone-nak jelenlegi formájában még nem használható a GSM, vagyis mobiltelefonos része, de emberünk elmondta, hogy hamarosan erre is lesz megoldás. Elmondása szerint rengeteg érdeklődő szeretne iPhone-t vásárolni, azonban az egyelőre inaktív GSM rész miatt most még sokan elállnak a vásárlástól.

És akkor most néhány szót az árakról: az iPhone 4 GB-os változata 165.000 forintos áron kapható, a 8 GB-os modellért pedig jelenleg 185 ezer forintot kell fizetni. Ez az ár magába foglalja az összes költséget, tehát a szállítási díjat, a vámot, az ÁFA-t és a biztosítási díjakat.

Mint ismeretes, az iPhone az USA-beli Apple és AT&T kereskedésekben 499 dollárba (89 ezer forint – 4 GB), illetve 599 dollárba (107 ezer forint – 8 GB) kerül. Európában várhatóan többek közt a T-Mobile és a Media Markt is forgalmazni fogja a készüléket, de erre sajnos még hosszú hónapokat kell várnunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek