Connect with us

technokrata

Szenzációs élőfotók: 8 GB-os Nokia N81

Kütyük

Szenzációs élőfotók: 8 GB-os Nokia N81

Vadonatúj élőfotók a Nokia legfrissebb multimédiás készülékéről.

Az egyelőre meglehetősen titokzatos Nokia N81-ről már hosszú hónapok óta hallhatunk különböző pletykákat, ma reggel pedig az első, sajnos nem túl jó minőségű kémfotót is leközöltük a telefonról. Azóta alig telt el pár óra, és máris vadonatúj, kiváló minőségű felvételek érkeztek az N81-ről! Az igazsághoz tartozik, hogy a mellékelt felvételek még nem egy működőképes telefont, hanem egy N81 dummy-t ábrázolnak.

A Nokia N81-ről legutóbb május elején hallhattunk különböző pletykákat, néhány hete pedig megérkezett az első ˝bizonyíték˝ azzal kapcsolatban, hogy a telefon ténylegesen létezik, ugyanis a Nokia honlapján felbukkant az N81 hivatalos XML állománya, melyből ráadásul néhány specifikációra is fény derül. A szétcsúsztatható kialakítással rendelkező Nokia N81 csukott helyzetben 102 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 17,9 milliméter vastag, miközben tömege egész pontosan 140 gramm.

Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Feature Pack 1-gyel erősített, Symbian 9.2-alapú S60 3rd Edition látja el – kár, hogy még mindig nem a Feature Pack 2-es kiadás. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontású és több mint 16 millió színárnyalatú. A hátfalba szerelt digitális fényképezőgép egy teljesen átlagos darab, lévén, hogy felbontása mindössze 2 megapixel (1.600×1.200 képpont).

A mai elvárásoknak megfelelően UMTS és Wi-Fi kompatibilis Nokia N81 érdekessége, hogy belső memóriája 8 GB-os kapacitású. Ezenkívül említést érdemel még a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, a microUSB interfész, illetve a Bluetooth 2.0 (A2DP) támogatás.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a piacvezető finn gyártó augusztus legvégén tartja meg következő termékbejelentő sajtótájékoztatóját. Különböző források úgy tudják, hogy erre a rendezvényre egész pontosan augusztus 29-én, vagyis egy szerdai napon kerül majd sor. Hogy milyen új mobilok debütálnak majd ekkor? Nos, feltételezések szerint ekkor rántják majd le a leplet a Nokia N81-ről és Nokia N82-ről, és talán a Nokia N95 8 GB-ról is, bár ez utóbbi telefon létezését mind a mai napig sokan megkérdőjelezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek