Connect with us

technokrata

SMS láz: hihetetlen mennyiségű üzenet

Kütyük

SMS láz: hihetetlen mennyiségű üzenet

Az SMS továbbra sem veszít a népszerűségéből, sőt!

Noha ma már jelentősen kedvezőbb percdíjak mellett mobilozhatunk, mint néhány évvel ezelőtt, vagy például a mobil korszak hajnalán, a normál hanghívások mellett az SMS mind a mai napig az egyik legfontosabb telekommunikációs megoldás.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy egyedül az idei esztendő első negyedévében világszerte több mint 620 milliárd darab rövid szöveges üzenetet küldtek egymásnak a mobil előfizetők. Az Informa nevezetű brit piackutató cég felmérése szerint mindez azt jelenti, hogy tizenkét hónap alatt körülbelül 50 százalékkal nőtt a világ SMS forgalma. Az említett időszakban a mobil operátoroknak az SMS szolgáltatásokból származó bevétele közel 23 százalékkal nőtt, és így elérte a 11,3 milliárd dollárt.

Az SMS-írási sebességi világrekordot jelenleg egyébként egy tizenhat esztendős fiatalember, Ang Chuang tartja, aki 41,52 másodperc alatt vitte be mobiltelefonján a következő, előre meghatározott szöveget: ˝The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek