Connect with us

technokrata

Őrület: mobillal távirányítható, kamerás porszívó!

Kütyük

Őrület: mobillal távirányítható, kamerás porszívó!

A mobillal irányítható játékautók után most itt az első telefonnal irányítható porszívó.

Tény, hogy az elmúlt években nem csak a mobiltelefonok, hanem a porszívók is rengeteget fejlődtek, azonban még ma is elég ritkák az olyan modellek, melyeken kijelző, vagy éppen Menu és Enter gombok találhatók. Dél-Koreában azonban már ilyen porszívó is elérhető, de a készülék szolgáltatásainak a java még csak most következik!

Az SK Telecom által kifejlesztett, leginkább egy miniatűr malomkőhöz hasonlítható külsejű masina igazi érdekessége abban rejlik, hogy mobiltelefonnal távirányítható, tehát a telefonunk billentyűzetével szabályozhatjuk, hogy például a készülék balra, vagy éppen jobbra forduljon a fotel mögé érve, és ott folytassa a porszívási tevékenységét.

Akinek esetleg ez sem lenne elég, halkan megjegyzem, hogy a pihent agyú dél-koreai fejlesztők még egy kamerát is szereltek az önjáró porszívó elejére. Hogy ennek mi az értelme? Nos, csupán annyi, hogy a kamera által látott kép valós időben megjelenik a távirányításhoz használt mobiltelefon kijelzőjén, vagyis akár úgy is kontrollálható a porszívó mozgása, ha esetleg valamilyen tereptárgy (ágy, asztal) akadályozza a készülékre történő rálátásunkat.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a vezeték nélküli adatátvitel mire épül (feltehetően Bluetooth-ra), illetve, hogy ez a high-tech porszívó mikor és milyen áron lesz megvásárolható a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd