Connect with us

technokrata

Őrület: mobillal távirányítható, kamerás porszívó!

Kütyük

Őrület: mobillal távirányítható, kamerás porszívó!

A mobillal irányítható játékautók után most itt az első telefonnal irányítható porszívó.

Tény, hogy az elmúlt években nem csak a mobiltelefonok, hanem a porszívók is rengeteget fejlődtek, azonban még ma is elég ritkák az olyan modellek, melyeken kijelző, vagy éppen Menu és Enter gombok találhatók. Dél-Koreában azonban már ilyen porszívó is elérhető, de a készülék szolgáltatásainak a java még csak most következik!

Az SK Telecom által kifejlesztett, leginkább egy miniatűr malomkőhöz hasonlítható külsejű masina igazi érdekessége abban rejlik, hogy mobiltelefonnal távirányítható, tehát a telefonunk billentyűzetével szabályozhatjuk, hogy például a készülék balra, vagy éppen jobbra forduljon a fotel mögé érve, és ott folytassa a porszívási tevékenységét.

Akinek esetleg ez sem lenne elég, halkan megjegyzem, hogy a pihent agyú dél-koreai fejlesztők még egy kamerát is szereltek az önjáró porszívó elejére. Hogy ennek mi az értelme? Nos, csupán annyi, hogy a kamera által látott kép valós időben megjelenik a távirányításhoz használt mobiltelefon kijelzőjén, vagyis akár úgy is kontrollálható a porszívó mozgása, ha esetleg valamilyen tereptárgy (ágy, asztal) akadályozza a készülékre történő rálátásunkat.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a vezeték nélküli adatátvitel mire épül (feltehetően Bluetooth-ra), illetve, hogy ez a high-tech porszívó mikor és milyen áron lesz megvásárolható a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek