Connect with us

technokrata

Hét percre Hollywoodtól

Kütyük

Hét percre Hollywoodtól

Az Internet nagy szerepet játszik a kisfilmek népszerűsítésében.

Augusztus 15-éig lehet beküldeni a rövidfilmeket az AXN akció- és kalandcsatorna és a UPC kábeltelevíziós szolgáltató közösen meghirdetett pályázatára. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai a fiatal filmesek jövőjét szívügyének tekintő Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György. Mindhárom filmes személyiség osztja azt a véleményt, miszerint manapság az Internet nagy szerepet játszik abban, hogy a kisfilmek egyre népszerűbbek, s remélik, hogy talán a televíziók is újra felfedezik ezt a műfajt.

Tehát érdemes igyekeznie mindazoknak, akik szeretnék megnyerni az első díjazottnak járó 10.000 eurós fődíjat, és szívesen elutaznának Hollywoodba, hogy ellátogassanak a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is. A pályázatra bárki beküldheti, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét.

Mint ismeretes, szeptember folyamán Budapesten rendezik meg az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol a közönség megnézheti a legjobb kisfilmeket, és persze az is kiderül, hogy ki a nyertes. A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi.

A pályázat részletei a rendezvény weboldalán olvashatóak, ahol kedvcsinálóként megtekinthetőek az AXN latin-amerikai filmfesztiváljának tavalyi legsikeresebb alkotásai is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd