Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hét percre Hollywoodtól

Kütyük

Hét percre Hollywoodtól

Az Internet nagy szerepet játszik a kisfilmek népszerűsítésében.

Augusztus 15-éig lehet beküldeni a rövidfilmeket az AXN akció- és kalandcsatorna és a UPC kábeltelevíziós szolgáltató közösen meghirdetett pályázatára. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai a fiatal filmesek jövőjét szívügyének tekintő Andy Vajna producer, Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője, valamint a számos díjat nyert Taxidermia alkotója, Pálfi György. Mindhárom filmes személyiség osztja azt a véleményt, miszerint manapság az Internet nagy szerepet játszik abban, hogy a kisfilmek egyre népszerűbbek, s remélik, hogy talán a televíziók is újra felfedezik ezt a műfajt.

Tehát érdemes igyekeznie mindazoknak, akik szeretnék megnyerni az első díjazottnak járó 10.000 eurós fődíjat, és szívesen elutaznának Hollywoodba, hogy ellátogassanak a filmkészítés egyik fellegvárába, a Sony stúdióiba is. A pályázatra bárki beküldheti, bármilyen témájú és tartalmú, 1 és 7 perc közötti időtartamú kisfilmjét.

Mint ismeretes, szeptember folyamán Budapesten rendezik meg az első, UPC-AXN Rövidfilm Fesztivált, ahol a közönség megnézheti a legjobb kisfilmeket, és persze az is kiderül, hogy ki a nyertes. A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson kívül nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában és Bulgáriában is műsorra tűzi.

A pályázat részletei a rendezvény weboldalán olvashatóak, ahol kedvcsinálóként megtekinthetőek az AXN latin-amerikai filmfesztiváljának tavalyi legsikeresebb alkotásai is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés