Connect with us

technokrata

A tanárok bezáratnák a YouTube-ot

Kütyük

A tanárok bezáratnák a YouTube-ot

Az olyan internetes oldalak, mint a „Rate My Teacher” lehetőséget adnak a tanulóknak, hogy sértő megjegyzéseket tegyenek tanáraikra.

A brit tanárok szerint az egyetlen módja az iskolai kibererőszak megfékezésére az olyan weboldalak, mint amilyen a YouTube is, bezárása, mivel ezek erősítik az agresszív viselkedést a diákok között.

Az ezévi angol pedagógiai konferencián elhanzott, hogy az erőszak már túllépte a játszótér határait, és beköltözött a digitális valóságba.

„Ahogy előrehaladunk a 21. században, úgy tűnnek fel az erőszak újabb és újabb megjelenési formái. Ilyen például a mobiltelefonokkal történő visszaélés is. Mivel főként a fiatalok körében népszerűek a legújabb vagy hi-tech kütyük, emiatt az esetükben a legnagyobb a digitális interakció. Minden technológiai fejlődés magában hordozza a kiberbosszantás fenyegetését.”

Az elv képviselői szerint a szóban forgó probléma a rémisztő szöveges üzenetektől egészen a fényképezőgépekkel vagy videotelefonokkal készített engedély nélküli képekig, videókig terjed. Ezekre főként a YouTube-on lehet rábukkanni. Mindemellett az olyan internetes oldalak, mint a „Rate My Teacher” szintén lehetőséget adnak a tanulóknak, hogy sértő megjegyzéseket tegyenek az iskolai személyzetre.

Egyik alkalommal egy előadáson az órát adó tanárt fotózták le a tanulók, és tették közzé fotóját „YOU ARE DEAD” felirattal a hálón. Másik esetben egy tanulót becsméreltek annak tanárának álcázva magukat.

Az egyik szóvivő szerint semmi sem véd a kiber-sanyargatás ellen: „Bárki online lehet napi 24 órában, heti hét napban – a mobiltelefonon keresztül vagy bármilyen más formában.”

Rövid távon azt javasolják a felháborodott pedagógusok, hogy zárják be az olyan weboldalakat, amelyek ösztönzik ezt a fajta viselkedést, de hosszú távon az iskoláknak és a kormányoknak kellene tenniük valamit. Ezt azzal indokolták, hogy a Goldsmiths University felmérése szerint egy hónap alatt a diákok negyede esett áldozatul a kiber-bosszantásnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd