Connect with us

Hirdetés

technokrata

A tanárok bezáratnák a YouTube-ot

Kütyük

A tanárok bezáratnák a YouTube-ot

Az olyan internetes oldalak, mint a „Rate My Teacher” lehetőséget adnak a tanulóknak, hogy sértő megjegyzéseket tegyenek tanáraikra.

A brit tanárok szerint az egyetlen módja az iskolai kibererőszak megfékezésére az olyan weboldalak, mint amilyen a YouTube is, bezárása, mivel ezek erősítik az agresszív viselkedést a diákok között.

Az ezévi angol pedagógiai konferencián elhanzott, hogy az erőszak már túllépte a játszótér határait, és beköltözött a digitális valóságba.

„Ahogy előrehaladunk a 21. században, úgy tűnnek fel az erőszak újabb és újabb megjelenési formái. Ilyen például a mobiltelefonokkal történő visszaélés is. Mivel főként a fiatalok körében népszerűek a legújabb vagy hi-tech kütyük, emiatt az esetükben a legnagyobb a digitális interakció. Minden technológiai fejlődés magában hordozza a kiberbosszantás fenyegetését.”

Az elv képviselői szerint a szóban forgó probléma a rémisztő szöveges üzenetektől egészen a fényképezőgépekkel vagy videotelefonokkal készített engedély nélküli képekig, videókig terjed. Ezekre főként a YouTube-on lehet rábukkanni. Mindemellett az olyan internetes oldalak, mint a „Rate My Teacher” szintén lehetőséget adnak a tanulóknak, hogy sértő megjegyzéseket tegyenek az iskolai személyzetre.

Egyik alkalommal egy előadáson az órát adó tanárt fotózták le a tanulók, és tették közzé fotóját „YOU ARE DEAD” felirattal a hálón. Másik esetben egy tanulót becsméreltek annak tanárának álcázva magukat.

Az egyik szóvivő szerint semmi sem véd a kiber-sanyargatás ellen: „Bárki online lehet napi 24 órában, heti hét napban – a mobiltelefonon keresztül vagy bármilyen más formában.”

Rövid távon azt javasolják a felháborodott pedagógusok, hogy zárják be az olyan weboldalakat, amelyek ösztönzik ezt a fajta viselkedést, de hosszú távon az iskoláknak és a kormányoknak kellene tenniük valamit. Ezt azzal indokolták, hogy a Goldsmiths University felmérése szerint egy hónap alatt a diákok negyede esett áldozatul a kiber-bosszantásnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés