Connect with us

technokrata

A tanárok bezáratnák a YouTube-ot

Kütyük

A tanárok bezáratnák a YouTube-ot

Az olyan internetes oldalak, mint a „Rate My Teacher” lehetőséget adnak a tanulóknak, hogy sértő megjegyzéseket tegyenek tanáraikra.

A brit tanárok szerint az egyetlen módja az iskolai kibererőszak megfékezésére az olyan weboldalak, mint amilyen a YouTube is, bezárása, mivel ezek erősítik az agresszív viselkedést a diákok között.

Az ezévi angol pedagógiai konferencián elhanzott, hogy az erőszak már túllépte a játszótér határait, és beköltözött a digitális valóságba.

„Ahogy előrehaladunk a 21. században, úgy tűnnek fel az erőszak újabb és újabb megjelenési formái. Ilyen például a mobiltelefonokkal történő visszaélés is. Mivel főként a fiatalok körében népszerűek a legújabb vagy hi-tech kütyük, emiatt az esetükben a legnagyobb a digitális interakció. Minden technológiai fejlődés magában hordozza a kiberbosszantás fenyegetését.”

Az elv képviselői szerint a szóban forgó probléma a rémisztő szöveges üzenetektől egészen a fényképezőgépekkel vagy videotelefonokkal készített engedély nélküli képekig, videókig terjed. Ezekre főként a YouTube-on lehet rábukkanni. Mindemellett az olyan internetes oldalak, mint a „Rate My Teacher” szintén lehetőséget adnak a tanulóknak, hogy sértő megjegyzéseket tegyenek az iskolai személyzetre.

Egyik alkalommal egy előadáson az órát adó tanárt fotózták le a tanulók, és tették közzé fotóját „YOU ARE DEAD” felirattal a hálón. Másik esetben egy tanulót becsméreltek annak tanárának álcázva magukat.

Az egyik szóvivő szerint semmi sem véd a kiber-sanyargatás ellen: „Bárki online lehet napi 24 órában, heti hét napban – a mobiltelefonon keresztül vagy bármilyen más formában.”

Rövid távon azt javasolják a felháborodott pedagógusok, hogy zárják be az olyan weboldalakat, amelyek ösztönzik ezt a fajta viselkedést, de hosszú távon az iskoláknak és a kormányoknak kellene tenniük valamit. Ezt azzal indokolták, hogy a Goldsmiths University felmérése szerint egy hónap alatt a diákok negyede esett áldozatul a kiber-bosszantásnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek