Connect with us

technokrata

Nokia E65: színorgiában a csúszkamobil

Kütyük

Nokia E65: színorgiában a csúszkamobil

A Nokia business készüléke hamarosan új változatokban is kapható lesz.

Mint emlékezetes, a Nokia idén februárban jelentette be, illetve dobta piacra az E65-ös készüléket, mely első körben kávébarna, illetve vörös színváltozatokban bukkant fel a kereskedések polcain. Különböző források szerint a finnek hamarosan két újabb színben is piacra dobják az E65-öt: a kifejezetten az európai vásárlóknak szánt új verziók pink, illetve lila színben pompáznak. A hivatalos bejelentés pontos időpontja egyelőre ismeretlen.

Nokia E65
Formai megoldásait tekintve a Nokia E65 leginkább a Nokia 6280-ashoz hasonlítható, azonban lényeges különbség, hogy vastagsága jelentősen kisebb. A Nokia E65 csukott állapotban 105 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag, ha pedig kinyitjuk, a hossza 137 milliméterre nő.

A TFT technológiájú kijelzőre egyetlen rossz szavunk sem lehet, révén, hogy felbontása 320×240 pixel (QVGA), ráadásul több mint 16 millió színárnyalat büszke tulajdonosa. A digitális fényképezőgép modul ezzel szemben legleljebb csak középkategóriásnak mondható: a CMOS képszenzor 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású és az optika mellől sajnos hiányzik a LED-segédfény. A telefon által készített videók CIF felbontásúak.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett Nokia E65 természetesen 3G kompatibilis, a HSDPA azonban sajnos hiányzik belőle. Wireless fronton említést érdemel többek közt a GPRS, az EDGE, a Wi-Fi, a Bluetooth és az IrDA támogatás.

A 70 MB-os belső memóriából alaphelyzetben mintegy 60 MB áll a rendelkezésünkre, a telefon bővítőslotjába pedig microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni. Az S60 3rd Edition Feature Pack 1 szoftveres Nokia E65 tömege 115 gramm.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek