Connect with us

technokrata

Parányi, merevlemezes HD kamera

Kütyük

Parányi, merevlemezes HD kamera

A Canon ma bejelentette legújabb, winchesteres videókameráját.

A HG10 a világ egyik legkisebb AVCHD típusú, merevlemezre (HDD) rögzítő videokamerája, egyben az első olyan Canon modell, mely mozgókép-rögzítés során kihasználja a merevlemezek hatalmas kapacitását. A HG10 akár 15 órányi HD videofelvétel rögzítésére is alkalmas – vagyis 28 DV-t helyettesít.

A HG10 különösen a mozifilmrajongók és az ambiciózus filmkészítők számára kínál előnyöket. Egyszerűvé teszi a HD tartalomkészítést, az új navigációs vezérlőtárcsa pedig gyors és könnyű kezelést biztosít felvételkészítés és lejátszás közben. A kamera sok olyan funkcióval rendelkezik, melyeket a Canon professzionális kameráiból már ismerhetünk – többek között az Instant AF funkciót és a Super Range optikai képstabilizátort (OIS). A kiváló képminőséget a Canon HD kamera-rendszere biztosítja, melynek összetevői a Canon HD video-objektív, a HD CMOS képérzékelő és a továbbfejlesztett DIGIC DV II processzor.

Fontosabb specifikációk:
-A világ egyik legkisebb HD 1080i szabványú, AVCHD formátumban merevlemezre rögzítő videokamerája – akár 15 órányi mozgókép rögzítése is alkalmas
-Canon Full HD CMOS képérzékelő
-1.920×1.080 pixeles felbontás
-Canon HD video-objektív 10-szeres optikai zoommal és Super Range képstabilizátorral
-HD-optimalizált DIGIC DV II processzor
-Szupergyors Instant AF autofókusz
-2,7 colos képátlójú LCD
-40 GB-os merevlemez
-Gyorsindítás: a kamera szinte azonnal felvételre kész
-Menüpontok könnyű választása és lejátszás az új navigációs vezérlőtárcsával
-Sokoldalú filmkészítés: a mellékelt Corel PC szoftverrel DVD-k készíthetők és írhatók.

A Canon HG10 nagy kapacitású akkumulátort használ, mely több, mint egyórás folyamatos rögzítést tesz lehetővé: a merevlemezes rögzítés kapacitásával együtt a szokásosnál hosszabb HD felvételeket lehet készíteni vele. Használható az új Canon BP-2L24H akkumulátor is, mellyel a felvételi idő több mint kétszeresére növekszik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek