Connect with us

Kiszivárgott a Terminator sorozat

Kütyük

Kiszivárgott a Terminator sorozat

Az őszi sorozatok még el sem kezdődtek, de sokan máris túl vannak az első egy-két részen.

Aki egy kicsit is járatos az (amerikai) sorozatok világában, tudhatja, hogy a kereskedelmi csatornák tavasszal és ősszel adják sorozataik új részeit; nyáron e tekintetben uborkaszezon van. Az úgynevezett pilot filmeket (vagyis a bevezető részeket) azonban ekkora már legyártatják a stúdiók, amit így mind a csatorna, mind a kritikusok megnézhetnek. Ahogy a nagy filmeknél pár évvel korábban, úgy a sorozatoknál is jelentkezik az a trend, hogy ezek a bemutatók „valahogy” kiszivárognak a nyilvánosság számára, vagyis az első rész(eke)t az internetezők sorozatrajongó része még azelőtt láthatja, mielőtt adásba kerülnének szeptemberben.

Az NBC „Bionic Woman”, az ABC „Pushing Daisies”, a CW „Reaper” című sorozatainak pilot epizódjait a múlt hét pénteken már javában terjesztette a bittorrent közösség. A Fox által berendelt „The Sarah Connor Chronicles” (amely a Terminator filmek világában játszódik) szintén megjelent a TorrentSpy, a The Pirate Bay és a Mininova bittorrent trackereken. Ezt az amerikai televíziós hálózatok képviselői többnyire meglepődve vették tudomásul – leginkább azon ütköztek meg, hogy teljes részek (és nem vágatlan munkaanyagok) jutottak a nagyközönség elé – jó minőségben.

Azzal kapcsolatban azonban egyikük sem kívánt nyilatkozni, hogy az epizódok kiszivárgása miként történhetett. Talán nem alaptalan az a feltételezés, miszerint némely esetben a televíziós csatornák vezetése adott erre utasítást, hogy gerillamarketinggel segítsék új sorozataik népszerűségének növelését. Természetesen a hivatalos álláspont az, hogy minden eszközzel harcolnak a kalózkodás ellen, és még véletlenül sem jutna eszükbe ilyen eszközökhöz nyúlni, de persze a kisördög nem alszik az internetezőkben.

Visszatérve a sorozatokra: különösen a Terminator brand kapcsán egyre inkább várt „The Sarah Connor Chronicles” váltott ki pozitív reakciókat a felhasználókból. Jobbnak tartják, mint amilyenre számítottak, és sokan fájlalják, hogy mivel a sorozat úgynevezett midseason kategóriába esik, ezért csak 2008 tavaszán kerül majd adásba. A The Pirate Bay adatai szerint a cikk írásának időpontjában közel 1000-szer töltötték le, és jelenleg is több mint 250-en osztják meg a bittorrent hálózaton keresztül. A „Bionic Woman” is több mint félezer letöltést produkált eddig, és jelenleg több mint 400-an osztják meg. Hasonló statisztikákkal szolgál a hazai legnépszerűbb bittorrent site is: itt 360 felett van a letöltések száma a TSSC esetében, 120 felett jár a „Bionic Woman”, 80 közelében a „Reaper”, annak ellenére, hogy magyar felirat csak az elsőhöz készült, az is mindössze két nappal ezelőtt.

Akit érdekel a sorozatok világa, az komplett epizódok letöltését ugyan nem, de nagyon részletes, naponta többször frissített, releváns információkat tartalmazó oldalt ismerhet meg a Sorozatjunkie blog linkjén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom