Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszivárgott a Terminator sorozat

Kütyük

Kiszivárgott a Terminator sorozat

Az őszi sorozatok még el sem kezdődtek, de sokan máris túl vannak az első egy-két részen.

Aki egy kicsit is járatos az (amerikai) sorozatok világában, tudhatja, hogy a kereskedelmi csatornák tavasszal és ősszel adják sorozataik új részeit; nyáron e tekintetben uborkaszezon van. Az úgynevezett pilot filmeket (vagyis a bevezető részeket) azonban ekkora már legyártatják a stúdiók, amit így mind a csatorna, mind a kritikusok megnézhetnek. Ahogy a nagy filmeknél pár évvel korábban, úgy a sorozatoknál is jelentkezik az a trend, hogy ezek a bemutatók „valahogy” kiszivárognak a nyilvánosság számára, vagyis az első rész(eke)t az internetezők sorozatrajongó része még azelőtt láthatja, mielőtt adásba kerülnének szeptemberben.

Az NBC „Bionic Woman”, az ABC „Pushing Daisies”, a CW „Reaper” című sorozatainak pilot epizódjait a múlt hét pénteken már javában terjesztette a bittorrent közösség. A Fox által berendelt „The Sarah Connor Chronicles” (amely a Terminator filmek világában játszódik) szintén megjelent a TorrentSpy, a The Pirate Bay és a Mininova bittorrent trackereken. Ezt az amerikai televíziós hálózatok képviselői többnyire meglepődve vették tudomásul – leginkább azon ütköztek meg, hogy teljes részek (és nem vágatlan munkaanyagok) jutottak a nagyközönség elé – jó minőségben.

Azzal kapcsolatban azonban egyikük sem kívánt nyilatkozni, hogy az epizódok kiszivárgása miként történhetett. Talán nem alaptalan az a feltételezés, miszerint némely esetben a televíziós csatornák vezetése adott erre utasítást, hogy gerillamarketinggel segítsék új sorozataik népszerűségének növelését. Természetesen a hivatalos álláspont az, hogy minden eszközzel harcolnak a kalózkodás ellen, és még véletlenül sem jutna eszükbe ilyen eszközökhöz nyúlni, de persze a kisördög nem alszik az internetezőkben.

Visszatérve a sorozatokra: különösen a Terminator brand kapcsán egyre inkább várt „The Sarah Connor Chronicles” váltott ki pozitív reakciókat a felhasználókból. Jobbnak tartják, mint amilyenre számítottak, és sokan fájlalják, hogy mivel a sorozat úgynevezett midseason kategóriába esik, ezért csak 2008 tavaszán kerül majd adásba. A The Pirate Bay adatai szerint a cikk írásának időpontjában közel 1000-szer töltötték le, és jelenleg is több mint 250-en osztják meg a bittorrent hálózaton keresztül. A „Bionic Woman” is több mint félezer letöltést produkált eddig, és jelenleg több mint 400-an osztják meg. Hasonló statisztikákkal szolgál a hazai legnépszerűbb bittorrent site is: itt 360 felett van a letöltések száma a TSSC esetében, 120 felett jár a „Bionic Woman”, 80 közelében a „Reaper”, annak ellenére, hogy magyar felirat csak az elsőhöz készült, az is mindössze két nappal ezelőtt.

Akit érdekel a sorozatok világa, az komplett epizódok letöltését ugyan nem, de nagyon részletes, naponta többször frissített, releváns információkat tartalmazó oldalt ismerhet meg a Sorozatjunkie blog linkjén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés