Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozilla: válik a Firefox

Kütyük

Mozilla: válik a Firefox

Régóta tartó hagyomány törhet meg nemsokára.

Weblogjában közölte Mitchell Baker, a Mozilla vezérigazgatója, hogy a Thunderbird e-mailkliens új, különálló szervezeti egység keretei között folytatja életútját, mivel a Mozilla Foundation még jobban a Firefox alternatív böngészőre kíván fókuszálni. A bejelentés nem sokkal Thunderbird július 20-i frissítése után történt – a 2.0.0.5-ös változatok innen tölthetők le.

Ismeretes, hogy míg maga az alapítvány számos projektet támogat, addig az adózni is kénytelen leányvállalat, a Mozilla Corporation csak két termékért felelős: a Firefoxért és a Thunderbirdért. A lassan két éve létrejött cég működése során kiderült, hogy fejlesztés szempontjából a nagyobb prioritást a Tűzróka élvezi – az e-mailkliens fejlesztői közül sokakat átcsoportosítottak az alternatív böngészőhöz, és a Mozilla supportját is úgy fejlesztették, hogy ebből a Thunderbird nem sokat profitált. Érezhető volt tehát, hogy a szoftver további útját tekintve változásra van szükség.

Egyelőre nem dőlt el, mi lesz a végleges sorsa az e-mailkliensnek. Baker három lehetőséget vázolt fel blogjában. Az egyik szerint egy teljesen új, nonprofit szervezet jönne létre, amely ezentúl kizárólagosan felelősséget vállalna a Thunderbirdért. A második alternatívát az jelenti, hogy a Mozilla Foundation egy új leányvállalatot hoz létre a Thunderbird számára, amivel ugyan az anyacég érdekeltsége megmaradna, viszont a Villámmadár továbbra sem kapná meg ugyanazt a támogatottságot, amit a Firefox. A harmadik út az lehet, hogy az e-mailkliens közösségi projektként él tovább (ahogyan a Seamonkey), és egy kis, független szolgáltatást valamint tanácsadó céget hoznának létre, folytatandó a fejlesztéseket.

Gyors Download szerverünkről a legfrissebb, 2.0.0.5-ös Thunderbird változatok letölthetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés