Connect with us

technokrata

Nokia N76: szuper pengemobil 20 ezerért!?

Kütyük

Nokia N76: szuper pengemobil 20 ezerért!?

A Nokia egyik legfrissebb ultra-vékony mobilja sem kerülhette el a sorsát…

…vagyis, hogy a kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág arcátlan módon kezelésbe vegye őt. Az elmúlt hetekben-hónapokban már rengeteg olyan Nokia hamisítványt láthattunk, melyen a Nokia feliratot mindössze egyetlen betűnyi módosítással helyezték el: ezeken a telefonokon a vásárlók megtévesztésére könnyen alkalmas Nokla típusjelzés látható.

Nincs ez másképp ezúttal sem: a kínai CECT cég legfrissebb terméke a keresztségben a Nokla N76 nevet kapta. Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy ez a készülék a jobban sikerült kopptintások közé tartozik, vagyis akár első blikkre még a gyakorlottabb mobiltelefon felhasználókat is képes lehet becsapni.

A szétnyitható kialakítású Nokla N76 alaphelyzetben 108 milliméter hosszú, 51 milliméter széles és 18 milliméter vastag, tömege pedig egész pontosan 95 gramm. A kamu Carl Zeiss logóval ellátott kamera segítségével maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) fényképek készíthetők, a telefonba szerelt TFT display pedig a mostani kínai divatnak megfelelően érintésérzékeny.

A Nokla N76 GSM szabványú, vagyis akár hazánkban is minden további nélkül használható, és jobb felkészülni arra, hogy hamarosan nálunk is felbukkan majd a kereskedésekben. A cikk végére pedig egy kis érdekesség: az eredeti Nokia N76 jelenleg 80-100 ezer forintos áron kapható Magyarországon, de a hamis Nokla N76 Európa-szerte akár már 20 ezer forintnak megfelelő összegért is beszerezhető. Mit is mondhatnék még? Kínai gagyi, nevetséges áron…

Az eredeti Nokia N76-ról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp