Connect with us

Projektoros Motorola mobilok: vetítsünk a falra!

Kütyük

Projektoros Motorola mobilok: vetítsünk a falra!

A mobiltelefonok már amúgy sem éppen szűk szolgáltatási köre hamarosan tovább fog bővülni.

Nem is olyan rég még leginkább csak telefonálni, üzeneteket küldeni és esetleg játszani lehetett a mobilokkal, a mai legmodernebb telefonokkal azonban már több megapixeles fotók készíthetők és akár GPS navigációra, vagy villámgyors internet böngészésre is felhasználhatók. Mi jöhet még ezután? A válasz rögtön kiderül!

Két amerikai nagyvállalat, a Motorola és a Macrovision bejelentette, hogy szoros együttműködést kívánnak folytatni egymással, melynek eredményeképpen rövid időn belül olyan Motorola telefonok kerülnek majd piarca, melyekben Macrovision fejlesztésű miniatűr projektorok kapnak helyet. Ezekkel a készülékekkel 854×480 pixeles (WVGA) felbontású képet vetíthetünk majd a falra, így a jövőben akár egyetlen mobiltelefon is elegendő lesz ahhoz, hogy lényegében bárhol és bármikor egy kis PowerPoint prezentációt tartsunk.

Amennyiben minden jól megy, akkor 2009-ben már a kereskedések polcaira kerülnek az első projektoros Motorola mobilok. Addig azonban bőven van még mit fejleszteni, hiszen a projektorok fogyasztása ma még jelentősen meghaladja a mobilokba szerelt akkumulátorok kapacitását, ezenkívül pedig olyan újgenerációs vezérlő chipeket is le kell majd gyártani, melyek képesek a már említett 854×480 pixeles felbontás zökkenőmentes kezelésére. Mint ismeretes, a mai mobilokban fellelhető kijelzők többsége 176×220 pixeles, vagy 320×240 pixeles felbontású.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az integrált projektor mennyivel drágítja majd meg a telefonokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom