Connect with us

technokrata

Mobiltelefonos autópálya-matrica: már Vodafone-osoknak is!

Kütyük

Mobiltelefonos autópálya-matrica: már Vodafone-osoknak is!

A nyári főszezonra autópálya-matrica a Vodafone-nál.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a Vodafone Magyarország együttműködésének eredményeként július 26-tól a Vodafone számlás ügyfelei is megvásárolhatják SMS-ben a személygépkocsira, illetve motorra érvényes autópálya-matricájukat.

A mobiltelefonos autópálya-matrica vásárlás rendkívül népszerű és kényelmes szolgáltatás, a tranzakció bárhonnan kezdeményezhető és nincs szükség a matrica felragasztására sem. A vásárlás során a gépjármű rendszámát és a matrica kódját kell elküldeni szöveges üzenet formájában a 06-70-8-100-100-as mobilszámra. A személyautókra érvényes 4 napos matrica vásárlásához csak a gépjármű rendszámát kell elküldeni (például ABC123), heti matrica vásárlásához a szóköz után a heti szót (például ABC123 heti), a havi matricához a havi szót (például ABC123 havi) kell megadni az üzenetben.

Május elejétől szeptember végéig – kísérleti jelleggel – a motorkerékpárok vezetői fél áron vásárolhatják meg a 4 napos autópálya-matricát. A motoros matrica vásárlásánál a rendszámot követően szóközt és a D1m kódot kell beírni a szöveges üzenetbe (például ABC123 D1m).

Fontos tudnivaló, hogy a mobiltelefonról kezdeményezett megrendelésnél kizárólag a visszaigazoló SMS megérkezése után szabad az autópályára felhajtani! Ha a válasz elutasító, vagy egyáltalán nem érkezik meg, akkor a vásárlás sikertelennek tekintendő.

A szolgáltatás jelenleg a Vodafone számlás ügyfelei számára érhető el. A lakossági előfizetők azonnal igénybe vehetik az új vásárlási lehetőséget, míg a vállalati ügyfelek hivatalos kapcsolattartójukon keresztül jelezhetik igényüket annak használatára.

A szolgáltatás díja megegyezik a mindenkori autópálya matrica árával, ezen felül a Vodafone 150 forintos tranzakciós díjat számít fel a vásárlásnál. A Vodafone-nál a mobiltelefonos megrendeléshez nem szükséges külön egyenleg feltöltése, az előfizetők mobilszámlájuk terhére vásárolhatnak autópálya-matricát, a havi limitösszeg (maximum 6.720 forint) négy darab négynapos matrica árát fedezi.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. értékesítési adatai a virtuális matricavásárlás sikerét bizonyítják, hiszen 2006-ban az SMS-ben vásárolt matricák 6,37 %-át tették ki az összforgalomnak, míg 2007 első félévében ez az arány 7,49 %-ra nőtt. Az eladási darabszámok növekvő tendenciája mögött elsősorban a gyorsforgalmi úthálózat növekedése, a motorizáció fejlődése és a hazánkon áthaladó mind nagyobb tranzitforgalom áll.

Az autósok és a motorosok hamarosan újabb autópálya-szakaszokat vehetnek igénybe a megvásárolt matrica segítségével, hiszen 2007-ben további 71 kilométerrel bővül a hazai gyorsforgalmi úthálózat: idén nyáron adják át a forgalomnak az M7-es autópálya két új szakaszát, majd szeptemberben az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közötti részét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp