Connect with us

technokrata

Samsung P520: csupa-kijelzős csoda-mobil

Kütyük

Samsung P520: csupa-kijelzős csoda-mobil

A Samsung új mobiljának legfontosabb ismertetőjele, hogy nincs rajta hagyományos billentyűzet.

A billentyűzet nélküli, érintőkijelzős mobil-divathullámot tavaly év végén az LG Prada indította útjára, majd pedig nem sokkal később bemutatkozott a hasonló designt kapott Apple iPhone is. A Samsung által most bejelentett SGH-P520-as készülék is ebbe a szépen lassan egyre népesebb sorba állt be.

A mérlegen egész pontosan 102 grammot nyomó, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Samsung újdonság candybar formájú, 88 milliméter hosszú és 52 milliméter széles, de ami talán ezeknél a speckóknál sokkalta fontosabb, hogy a telefon vastagsága mindössze 8,9 milliméter.

A TFT technológiájú érintőkijelző hozza az elvárható szintet, már ami a QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontást, illetve a 262 ezer színárnyalatot jelenti. A hátul elhelyezett digitális fényképezőgépben egy 3 millió pixeles CMOS képszenzor teljesít szolgálatot, ellenben kár, hogy autofókuszt ezúttal nem kapunk, illetve, hogy a maximális videófelbontás mindössze 176×144 pixel.

UMTS és HSDPA nincs, vagyis meg kell elégednünk a GPRS és EDGE adatátvitellel. A belső memória 50 MB-os kapacitással rendelkezik és microSD memóriakártyákkal egyszerűen bővíthető. Említést érdemel továbbá a Wi-Fi kontroller, az UMA támogatás, a Bluetooth (A2DP) kompatibilitás, az 1.000 férőhelyes telefonkönyv, illetve a 960 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (220 óra készenlét, 3 óra beszélgetési idő).

A Samsung SGH-P520 kezdőára várhatóan 110 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák