Connect with us

Hipergyors Internet rugalmas üvegszál révén

Kütyük

Hipergyors Internet rugalmas üvegszál révén

Egy új fejlesztés pörgetheti fel a szélessávú hozzáférések piacát.

Nemrég közölte az üvegtechnikával foglalkozó Corning vállalat, hogy sikerült létrehozniuk egy eddig nem létező adatátviteli közeget. A cég olyan üvegszálakat alkotott meg, amik ugyanazzal a jó tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a napjainkban is használt példányok – plusz egy eddig nem birtokolt képességgel is felruházták őket. Ez pedig nem más, mint a rugalmasság.

A jelenleg is üzemelő üvegszálak nagy hátránya, hogy nem nagyon lehet őket meghajlítani, mert ha megtörik a burkolat alatt futó anyag, akkor az egész kábel használhatatlanná válik adatátviteli szempontból. A Corning szerint új fejlesztésükkel nem fordulhat elő ilyen probléma: a Nano Struktúráknak nevezett termékcsalád százszor hajlékonyabb, mint a hagyományos üvegszálak, ugyanakkor annyira kitartó, mint a réz, mondta Peter Volanakis, a cég elnöke.

Mindez azt jelentheti, hogy a jelveszteség rémképe nélkül nyílik lehetőség bedrótozni azokat a helyeket, amik eddig nagyjából elérhetetlenek voltak a rézdrótnál sokkal nagyobb átviteli sebességet kínáló üvegszál számára. Különösen lakások és nagy épületekben elhelyezkedő irodák profitálhatnak a Nano Struktúrákból, állítja a Corning.

A termékek nyilvános bemutatójára előreláthatólag szeptemberben, Floridában kerül sor, a Fiber-to-the-Home konferencián.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom