Connect with us

Vigyázat! Fertőzés és kiütések – a mobiltól!

Kütyük

Vigyázat! Fertőzés és kiütések – a mobiltól!

A mobiltelefon nem csak sugárzása, hanem akár baktérium-tenyészete révén is komoly veszélyt jelenthet az emberi egészségre.

A közelmúltban készített kutatási eredmények azt mutatják, hogy a mobil készülékek felületén több tízezer, vagy akár több százezer mikroba is élhet, vagyis több mint amennyi egy WC kagylón, egy cipőtalpon, vagy egy ajtókilincsen. Ráadásul a mostani, 40 fokos melegben még könnyebben szaporodnak ezek a mikrobák!

A mikrobiológusok szerint a baktériumok számára azért ideális élőhely egy mobiltelefon, mert azt naponta rengetegszer veszik kézbe az emberek, ezenkívül pedig a telefon működése közben keletkező hő kiváló környezetet biztosít a számukra. Ezek a baktériumok adott esetben különböző kiütéseket okozhatnak a bőrön, illetve tüdőgyulladáshoz és agyhártyagyulladáshoz is vezethetnek.

˝A mobiltelefon az emberi test több részével találkozik, és több baktérium található rajta, mint egy WC ülőkén˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Joanna Verran, a Manchester Egyetem mikrobiológus professzora.

Charles Gerba, az Arizona Egyetem kutatója megállapította, hogy az utcai járókelők közül 10-ből 5 embernek van valamilyen fertőző anyag a mobilján. Emberünk felhívta a figyelmet arra, hogy a mobilon lévő baktériumok a telefon gazdájára nem olyan veszélyesek, mint arra az idegen személyre, aki valamilyen okból kifolyólag kezébe veszi a készüléket.

A szakemberek szerint kiemelten fontos, hogy időről időre lehetőleg mindenki tisztogassa le legalább egy egyszerű rongydarabbal a telefonját, ily módon ugyanis rengeteg fertőzést el lehet kerülni. A különböző tisztítóanyagokkal azonban jobb vigyázni, nehogy véletlenül valami kárt tegyenek a telefonban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom