Connect with us

Nokia: felpörgetett mobil navigáció

Kütyük

Nokia: felpörgetett mobil navigáció

A Nokia az új A-GPS szolgáltatással még gyorsabbá teszi a tájékozódást.

A műszaki kerettel a szolgáltatók saját regionális A-GPS szolgáltatást biztosíthatnak. Az Assisted GPS (A-GPS) szolgáltatás segítségével a Nokia Maps alkalmazás felhasználói gyorsabban megállapíthatják aktuális helyzetüket, és a beépített GPS-szel rendelkező Nokia mobilkészülékükkel hamarabb eljuthatnak úti céljukhoz.

A Nokia a későbbiekben az összes új, beépített GPS-szel rendelkező készülékét felszereli a szolgáltatással. Az A-GPS szolgáltatást használó első készülékek a Nokia 6110 Navigator, melynek már elindult a szállítása egyes piacokon, illetve a Nokia N95 multimédiás számítógép.

A Nokia N95 tulajdonosai a Nokia szoftverfrissítőt (http://www.nokia.hu/szoftverfrissito) lefuttatva használhatják az ingyenes szolgáltatást: a program a készülék rögzített szoftverét a legújabb változatúra frissíti.

A szolgáltatás segítségével a beépített GPS-szel rendelkező, hálózatra csatlakozó mobilkészülékek világszerte, a legtöbb földrajzi helyen gyorsabban meghatározzák az aktuális helyzetünket (a folyamatot az első pozícionálásnak nevezik). A rövidülő első pozícionálási idővel még jobban használhatóvá válnak a Nokia teljes hely-specifikus szolgáltatásai.

˝Az első pozícionálás kivárására elvesztegetett idő csökkentésével még nagyobb élménnyé válik a Nokia Maps használata˝ – mondta el Ralph Eric Kunz, a Nokia Multimedia alelnöke. ˝A fogyasztók mostantól gyors első pozícionálási időre számíthatnak, és még jobb navigációs élményt szerez számukra a Nokia Maps˝.

A szolgáltatás együtt működik egy műszaki kerettel, amely harmadik felek, például szolgáltatók számára saját A-GPS szolgáltatások biztosítását teszi lehetővé, amellyel azok az egyes területeken még jobban csökkenthetik az első pozícionáláshoz szükséges időt – az előfizetők örömére.

A Nokia Software Updater egy ingyenes számítógépes alkalmazás, melynek segítségével a felhasználók frissíthetik kompatibilis Nokia készülékeik szoftverét. A Nokia Software Updater csaknem negyven nyelven elérhető. A Nokia Software Updaterhez vezető link a Nokia PC Suite szoftvercsomag legújabb változatában is megtalálható. A Nokia Software Updatert a bemutatása óta eltelt egy évben már több mint kétmilliószor használták Nokia készülékek frissítésére.

Az Assisted GPS (A-GPS) szolgáltatás az adattovábbító hálózatot használja, az adatforgalom díja változó, az adatátviteli díjakkal kapcsolatban érdemes felkeresni a szolgáltatót.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom