Connect with us

technokrata

Már kapható a Sony Ericsson P1i

Kütyük

Már kapható a Sony Ericsson P1i

A japán-svéd gyártó piacra dobta P1i készülékét.

A legfrissebb információk arról szólnak, hogy a Sony Ericsson az előzetes várakozásoknak megfelelően a napokban megkezdte a P1i kereskedelmi forgalmazását. A készülék elsőként nem éppen a szomszédban, hanem Hongkongban bukkant fel a kereskedések polcain. Akik az elsők közt szeretnének ilyen telefont a magukénak tudni, jobb ha felkészülnek arra, hogy a P1i-nek igen csak magas a kezdőára: a telefon 900 dolláros, vagyis mintegy 160 ezer forintos áron debütált a piacon, de ez az ár vélhetően rövid időn belül jelentős mértékben csökkenni fog.

A május elején bemutatott, 124 gramm tömegű smartphone újdonság hagyományos kialakítással rendelkezik, hossza 106 milliméter, szélessége 55 milliméter, vastagsága pedig 17 milliméter. A Sony Ericsson P1i-ben egy háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modul teljesít szolgálatot, a vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül pedig a GPRS-t, az UMTS-t, a Wi-Fi-t (VoIP) és a Bluetooth 2.0-át (A2DP) támogatja. A nagy kapacitású lítium-ion akkumulátor maximum 18 napos készenéti időt, illetve 10 órás beszélgetési időt tesz lehetővé.

A hátfalban elhelyezett digitális fényképezőgép révén maximum 3,2 megapixeles felbontásban fotózhatunk, a képek élességéről pedig autofókusz funkció gondoskodik. Az elkészült fotók és videók a 160 MB-os integrált memóriában, illetve a bővítőslotba helyezett Memory Stick Micro (M2) menthetők el. A 2,6 colos képátlójú TFT érintőkijelző 320×240 pixeles felbontású és 262 ezer színárnyalatú.

A speciális QWERTY billentyűzettel szerelt, Symbian OS 9.1-alapú (UIQ 3.0) Sony Ericsson P1i további fontosabb specifikációi közül említést érdemel még az infravörös port, az elektronikus levelezési kliens, az Opera 8 böngésző, a Java támogatás, a sztereó FM rádió (RDS), a névjegykártya szkenner funkció, illetve a gyári csomag részét képező, 512 MB kapacitású memóriakártya.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp