Connect with us

Brutális tudású új mobilok!

Kütyük

Brutális tudású új mobilok!

A mobiltelefonokba szerelt mikrochipek teljesítménye szépen lassan az egekbe szökik.

Ezúttal konkrétan a Toshiba rukkolt elő egy olyan, kifejezetten mobil készülékekben történő felhasználásra szánt mikroprocesszorral, mely 100 millió poligon/másodperces teljesítményével a hordozható játékgépeket is meg szeretné szorongatni.

A TC35711XBG típusjelzésű chipben egyébként nem is egy, hanem rögtön három processzor kapott helyet. Az ARM1176JZF-S típusú mag az általános számítási feladatok elvégzésére hivatott, a MEP (Media Embedded Processor) mag a fejlett hangfunkciókkal foglalkozik, és végül, de nem utolsó sorban még egy 3D grafikus processzort is fellelhetünk a chipben.

A mindössze 13 milliméter hosszú, 13 milliméter széles és 1,2 milliméter vastag Toshiba processzor -20 és +70 Celsius fokos külső hőmérséklet mellett is képes üzemelni, működéséhez pedig 1,2 Voltos feszültség szükséges.

A programozható shader támogatással felvértezett TC35711XBG közel negyvenszer nagyobb teljesítményű, mint közvetlen elődje volt, és így már akár 800 millió képpontot is képes lerenderelni egyetlen másodperc alatt, valamint az sem okoz problémát a számára, ha mondjuk egy WVGA (800×480 pixel) felbontású folyadékkristályos kijelzőt társítanak mellé.

A high-end mobilokba szánt Toshiba újdonság gyártása várhatóan idén októberben kezdődik majd meg. A chip ára 50 euró, vagyis mintegy 12 ezer forint lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom