Connect with us

Már kapható a 3D kijelzős és 3D kamerás mobil!

Kütyük

Már kapható a 3D kijelzős és 3D kamerás mobil!

A Samsung máris piacra dobta világújdonságnak számító új mobiltelefonját.

A dél-koreai gyártó alig néhány hete jelentette be az igen csak egyedire sikeredett B710-es telefont, mely most akár már meg is vásárolható, igaz egyelőre csak Dél-Koreában. A mobil átszámítva mintegy 115 ezer forintba kerül.

Az SEK 2007 szakkiállításon debütált a vállalat SCH-B710 névre keresztelt készüléke, mely a világ első olyan telefonja, melyben háromdimenziós megjelenítésre képes kijelző teljesít szolgálatot. A hivatalos bejelentés kapcsán a fejlesztők hangsúlyozták, hogy a speciális display képének 3D-ben történő nézéséhez semmilyen szemüvegre nincs szükség.

A mérnökök úgy gondolták, hogy ha már a kijelző háromdimenziós, akkor a kamera is legyen hasonló, vagyis segítségével ne csak egyszerű fotókat, hanem 3D képeket is lehessen készíteni. Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen ehhez csak arra volt szükség, hogy két kamerát helyezzenek el egymás mellett. A kamerák felbontása egyébként 1,3 megapixel.

A Samsung SCH-B710 különleges szétforgatható kialakítást kapott: amikor a kijelzőt tartalmazó felső részt függőlegesből vízszintesbe forgatjuk, automatikusan elindul a TV-vevő szolgáltatás. A készülék S-DMB és T-DMB szabványú digitális TV adásokat képes venni, és a PIP (Picture In Picture), vagyis kép a képben funkció révén egyszerre akár két csatornát is meg tud jeleníteni a kijelzőn.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom