Connect with us

Ilyen még nem volt: élő kameraképre épülő navigáció!

Kütyük

Ilyen még nem volt: élő kameraképre épülő navigáció!

A jelenlegi navigációs megoldások nem is olyan sokára már nagyon elavultnak tűnhetnek majd.

Az elmúlt esztendőkben óriási fejlődésen mentek keresztül a különböző navigációs készülékek, de a TomTom úgy gondolja, hogy még mindig bőven van mit fejleszteni ezeken a berendezéseken. A vállalat munkatársai nemrégiben védették le azt az új találmányt, mely alapjaiban véve forradalmasíthatja a navigációs megoldások piacát.

A TomTom új fejlesztésének lényege, hogy a készülék kijelzőjén nem egyszerűen csak 2D, vagy 3D grafikákat látunk, hanem ezek a grafikák csupán kiegészítik azt a kijelzőn megjelenő reális vizuális élményt, amit amúgy a szélvédőn kitekintve a saját szemünkkel is láthatunk.

Ha esetleg túl bonyolultan fogalmaztam volna, a lényeg annyi, hogy a GPS készülékhez a jövőben egy kamera is fog tartozni, mely folyamatosan pásztázza az előttünk lévő utat, és annak élő képét a berendezés kijelzőjére küldi. Magyarul az LCD-n megjelennek a valós utcák és házak, és a készülék erre a képre pakolja rá a különböző nyilakat és egyéb információkat. A rendszer egyébként éjszaka is minden további nélkül használható, lévén, hogy többek közt egy infravörös szenzor is a részét képezi. Elképzelések szerint a készülék a közlekedési táblákat is fel fogja majd ismerni és figyelmeztetni fogja a sofőrt a táblákon látható jelzésekre.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az ilyen és ehhez hasonló, teljesen újszerű navigációkkal a gyakorlatban pontosan mikor találkozhatunk majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom