Connect with us

Hirdetés

technokrata

80 %-os iPhone csúcsmobil okosban

Kütyük

80 %-os iPhone csúcsmobil okosban

Az iPhone szépen lassan megkezdi világhódító útját…

A hivatalosan egyelőre csak az Egyesült Államok-beli Apple kereskedésekben és AT&T boltokban kapható iPhone már a távol-keleti kereskedések polcain is felbukkant. Érdekesség, hogy ezeken a piacokon ˝80% unlocked˝ felirattal árulják a készüléket, mely ugyebár arra utal, hogy az iPhone mobiltelefonos funkcióit arrafelé egyelőre nem lehet kihasználni.

Hongkongban az első iPhone-ok átszámítva mintegy 230 ezer forintos áron találtak gazdára, de most már akár 200 ezer forintnak megfelelő összeg ellenében is hazavihető egy ilyen ˝csodamobil˝.

Apple iPhone
Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul nem túl nagy, egész pontosan 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis, a 3G és a HSDPA azonban sajnos hiányzik belőle. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék az USA-ban június 29. óta kapható. Különböző források úgy tudják, hogy Németországban a T-Mobile november 1-én dobja majd piacra az iPhone-t: a 8 GB-os változatért várhatóan 450 eurót (110 ezer forint) fog kérni az operátor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés