Connect with us

technokrata

Vigyázat: hamisítják az iPhone csúcsmobilt!

Kütyük

Vigyázat: hamisítják az iPhone csúcsmobilt!

Az a telefon, ami első blikkre iPhone-nak tűnik, még nem biztos hogy tényleg az.

A kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág mostanság virágkorát éli. Alig telt el néhány hét azóta, hogy az Apple végre piacra dobta a sokak által várva várt iPhone készüléket, egy kínai gyártó máris előrukkolt egy az iPhone-ra szinte a megszólalásig hasonlító termékkel.

Megjegyzendő, hogy bizony nem ez az első ilyen jellegű kínai koppintás, de talán nem járok messze a valóságtól, ha azt állítom, hogy ez a CECT típusjelzésű készülék mindeddig a legjobban sikerült másolat. Érdekesség, hogy míg az eredeti iPhone-hoz nem jár ceruza (nincs rá szükség), addig ebből a kínai készülékből nem hiányzik a stylus.

Ennyit tehát a kínai ipar remekművéről, most pedig tekintsük át röviden, hogy mit érdemes tudni az eredeti Apple iPhone-ról! Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul nem túl nagy, egész pontosan 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis, a 3G és a HSDPA azonban sajnos hiányzik belőle. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék az USA-ban június 29. óta kapható. Különböző források úgy tudják, hogy Németországban a T-Mobile november 1-én dobja majd piacra az iPhone-t: a 8 GB-os változatért várhatóan 450 eurót (110 ezer forint) fog kérni az operátor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom