Connect with us

technokrata

Nyomul a Sony Ericsson

Kütyük

Nyomul a Sony Ericsson

A Sony Ericssonnak alaposan meglódult a szekere.

A japán-svéd gyártó a vártnál jobb második negyedéves eladási mutatókat regisztrált, igaz a nyeresége és az egy készülékre levetített átlagos eladási ára némileg elmaradt a várakozásoktól. Míg a tavalyi esztendő második negyedévében még csak mintegy 15,7 millió darab Sony Ericsson készülék talált gazdára világszerte, addig 2007 hasonló időszakában már nem kevesebb mint 24,9 millió ilyen telefont adtak el globálisan. Az elemzők korábban egyébként azt jelezték előre, hogy a Sony Ericsson körülbelül 23,6 millió mobilt fog eladni a második negyedévben.

Érdekesség, hogy a forgalomba hozott Sony Ericsson telefonok átlagára az elmúlt tizenkét hónapban 145 euróról 125 euróra csökkent, ami egyértelműen annak a jele, hogy a vállalat a korábbinál nagyobb figyelmet szentel a low-end modelleknek. Minden bizonnyal ez is komoly szerepet játszott abban, hogy a Sony Ericsson mintegy 3 százalékponttal, közel 9 százalékra tudta növelni mobilpiaci részesedését.

A Sony Ericsson vezetői úgy vélik, hogy 2007-ben várhatóan több mint 1,1 milliárd mobiltelefont fognak eladni világszerte, és ezen mennyiségből mintegy 100 millió darab Sony Ericsson gyártmányú lesz.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Sony Ericsson munkatársai a napokban bejelentették, hogy a jövő esztendő első negyedévében egy egész sor, minden korábbinál kedvezőbb árú, széles rétegek számára elérhető új Sony Ericsson készülék fog debütálni. Az elmúlt években a Sony Ericsson leginkább a középkategóriás és high-end telefonokra (Walkman, Cyber-shot) fókuszált, de ez hamarosan meg fog változni. A cég egyik vezetője ezzel kapcsolatban a következőt nyilatkozta: ˝Rövid-, illetve középtávon azt szeretnénk elérni, hogy a Sony Ericsson bekerüljön a világ három legnagyobb mobilgyártója közé. Ennek érdekében mindenképpen erősítenünk kell a belépőszintű készülék kínálatunkat˝.

Emlékezetes, hogy idén márciusban a Sony Ericsson együttműködési szerződést kötött a francia Sagemmel, mely szerződés értelmében a két vállalat közösen fog fejleszteni 50 dollár, vagyis mintegy 9.000 forintos árú mobiltelefonokat. Érdekesség, hogy a Nokia által 2006-ban leszállított mobiltelefon mennyiségnek több mint 42 százalékát olyan, low-end kategóriás modellek tették ki, melyek ára 50 dollár alatti.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin